Διεθνή

Ρωσία – Ζαχάροβα: Στο “στόχαστρο” τα αμερικανικά ΜΜΕ – Οι απειλές και οι προειδοποιήσεις

Ρωσία – Ζαχάροβα: Στο “στόχαστρο” τα αμερικανικά ΜΜΕ – Οι απειλές και οι προειδοποιήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Η συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, όπου σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα οι επικεφαλής όλων των αμερικανικών ΜΜΕ θα "ενημερωθούν" για τις συνέπειες της εχθρικής γραμμής της κυβέρνησής τους

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι καλεί τους επικεφαλής αμερικανικών ΜΜΕ στη Μόσχα σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα για να τους ενημερώσει για σκληρά μέτρα ως απάντηση στους περιορισμούς των ΗΠΑ κατά των ρωσικών ΜΜΕ.

«Εάν το έργο των ρωσικών μέσων ενημέρωσης – χειριστών και δημοσιογράφων – δεν ομαλοποιηθεί στις ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν αναπόφευκτα τα πιο αυστηρά μέτρα», δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

«Για το σκοπό αυτό, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, οι επικεφαλής των γραφείων της Μόσχας όλων των αμερικανικών ΜΜΕ θα προσκληθούν στο κέντρο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για να τους εξηγήσουν τις συνέπειες της εχθρικής γραμμής της κυβέρνησής τους στη σφαίρα των μέσων ενημέρωσης», διεμήνυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε. «Το περιμένουμε με ανυπομονησία».

Η Ρωσία κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι επιβάλλουν άδικους περιορισμούς στα μέσα ενημέρωσης της στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων σε ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα που υποστηρίζονται από το κράτος. Οι νομοθέτες ενέκριναν νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα που δίνει στους εισαγγελείς εξουσίες να κλείσουν τα γραφεία ξένων μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα, εάν μια δυτική χώρα είναι «μη φιλική» προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και κατ’ επέκταση στον Ρώσο πρόεδρο.

Από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έχει καταστείλει την κάλυψη της σύγκρουσης στα μέσα ενημέρωσης, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης 15 ετών για δημοσιογράφους που διαδίδουν σκόπιμα «ψευδείς» ειδήσεις σχετικά με αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο νόμος ώθησε ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία. Άλλες δυτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Reuters, παρέμειναν στη χώρα και συνεχίζουν να αναφέρουν.

Η Ρωσία λέει ότι έχει εμπλακεί σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστοποίηση» του γείτονά της. Η Ουκρανία και οι σύμμαχοι το αποκαλούν αβάσιμο πρόσχημα για έναν πόλεμο που έχει σκοτώσει χιλιάδες, ισοπεδώνει πόλεις και έχει αναγκάσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ανθρώπους να φύγουν στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments