Ελλάδα

Φωτιά στη Γλυφάδα: Μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στη Γλυφάδα: Μάχη με τις φλόγες
Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών στη Βούλα - Ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια - Μεγάλο πύρινο μέτωπο στη Βάρης-Κορωπίου - Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ έκαναν τις τελευταίες ρίψεις τα εναέρια μέσα

Χωρίς εναέρια μέσα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας και γρήγορα επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα, απειλώντας το Πανόραμα και πλέον το μέτωπό της κινείται προς Βάρη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 20:30 το βράδυ, η φωτιά κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο της Βούλας, ενώ κινείται μεταξύ Βάρης και Βούλας

Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών στη Βούλα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια έδωσε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος.

Πρόκειται για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή. Όπως ανακοίνωσε στην τηλεόραση του OPEN ο δήμαρχος Βούλας, Γιάννης Κωνσταντέλλος, δόθηκε εντολή για εκκένωση και ενός γηροκομείου με 300 τρόφιμους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εκκενώνονται και τα Παιδικά Χωριά SOS για λόγους ασφαλείας.

Ζημιές από την πυρκαγιά σε 20 σπίτια

Ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι δεν έχουν καεί εντελώς σπίτια. Ωστόσο σε 20 σημειώθηκαν ζημιές, με 4 από αυτά να έχουν υποστεί τις ισχυρότερες.

Ζημιές έχουν υποστεί αυτοκίνητα και μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή της Βούλας είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων.

Ωστόσο, πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την περιοχή της Βάρης, όπου έχουν επεκταθεί οι φλόγες, δημιουργώντας ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Έκτακτη ενημέρωση έγινε από την πυροσβεστική για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στη Βούλα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, σημείωσε ότι όταν ξεκίνησε η φωτιά έπνεαν στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας άνεμοι 8 μποφόρ και η εντολή εκκένωσης δόθηκε στις 16:20.

Συνολικά επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα και 30 οχήματα. Διαρκής είναι η ενίσχυση των πεζοπόρων τμημάτων, ενώ δραστηριοποιούνται και εθελοντές.

Μέχρι τις 21;00 το βράδυ, είχαν διατεθεί από την πυροσβεστική έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ με εναέρια μέσα μετείχε και ο στρατός.

Στην πυρκαγιά έχουν μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πολίτες που χρειάζονται βοήθεια το Ασκληπιείο Βούλας.

Διακοπές κυκλοφορίας

Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία

Σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη φωτιά στη Βούλα.

Ειδικότερα σύμφωνα με νέα ενημέρωση η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

  • Στην οδό Υμηττού στην συμβολή με τις οδούς Λεωνίδου και Θεσπιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Προόδου από το ύψος της συμβολής της με την Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Δερβενακίων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Δημ. Γούναρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Ζακύνθου από το ύψος της συμβολής της με την Δημητσάνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Κυδωνίων από το ύψος της συμβολής της με την Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό
  • Επί της συμβολής των οδών Παρνασσού και Κατσαντώνη ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ στον δήμαρχο Γλυφάδας

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που έφτασε έως το Πανόραμα της Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του, απαντώντας εμμέσως στην καταγγελία του δημάρχου Γλυφάδας.

Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, αφού ξέσπασε η φωτιά, να έγινε ίσως έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια, ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments