Διεθνή

Μακρόν για ουκρανικό δράμα

Μακρόν για ουκρανικό δράμα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για την Δύση, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, επιτιθέμενη χώρα είναι η Ρωσία, έτσι όπως το υπενθύμισε και το τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Συμπληρώνονται εκατό ημέρες από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Για την Δύση, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, επιτιθέμενη χώρα είναι η Ρωσία, έτσι όπως το υπενθύμισε και το τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε, με αφορμή το θλιβερό γεγονός, πως ο Ρώσος ομόλογός του διέπραξε «ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος», επιτιθέμενος στον λαό της Ουκρανίας και ότι είναι πλέον «απομονωμένος».

«Νομίζω, και του είπα, ότι έκανε ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος για τον λαό του, για τον εαυτό του και για την ιστορία», είπε ο Μακρόν την 100η ημέρα της σύγκρουσης σε συνέντευξή του στον γαλλικό περιφερειακό Τύπο. «Νομίζω ότι απομονώθηκε. Το να κλειστείς στην απομόνωση είναι ένα πράγμα, το να ξέρεις πώς να βγεις από αυτήν είναι ένας δύσκολος δρόμος», επεσήμανε επίσης ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν πρέπει «να ταπεινώσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία, έτσι ώστε τη μέρα που θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια διέξοδο μέσω των διπλωματικών οδών».

Πιεζόμενος να μεταβεί στο Κίεβο, αφού πολλοί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του έχουν ήδη βρεθεί εκεί, απάντησε: «Σήμερα, δεν αποκλείω τίποτα».

«Θέλουμε να αυξήσουμε την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία. Και τέλος, να κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε σιτηρά από την Ουκρανία», πρόσθεσε, αντικρούοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον οποίο η εξαγωγή αυτών των σιτηρών «δεν αποτελεί πρόβλημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments