Διεθνή

Ουκρανία: Απορρίπτει το Κίεβο συνομιλίες αν δεν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία: Απορρίπτει το Κίεβο συνομιλίες αν δεν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας απέρριψε κατηγορηματικά τη λογική Μακρόν που ζήτησε να μην "ταπεινωθεί " η Ρωσία, λέγοντας πως τέτοιες κλήσεις «θα μπορούσαν μόνο να ταπεινώσουν τη Γαλλία και κάθε άλλη χώρα που το ζητά»

Η Ουκρανία απέρριψε το Σάββατο την έκκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μην «ταπεινώσει» τη Ρωσία για χάρη της διπλωματίας και είπε ότι δεν υπάρχει νόημα στη διαπραγμάτευση έως ότου οι δυνάμεις της Μόσχας αποσυρθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Μακρόν, ο οποίος συνέχισε τον διάλογο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, προσφέρθηκε την Παρασκευή να μεσολαβήσει στον πόλεμο και προειδοποίησε να μην ταπεινωθεί η Μόσχα, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η πόρτα για μια διπλωματική λύση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα απέρριψε κατηγορηματικά τη λογική του Μακρόν στο Twitter, λέγοντας ότι τέτοιες κλήσεις «θα μπορούσαν μόνο να ταπεινώσουν τη Γαλλία και κάθε άλλη χώρα που το ζητά».

“Επειδή η Ρωσία είναι αυτή που ταπεινώνει τον εαυτό της. Καλύτερα να εστιάσουμε όλοι στο πώς να βάλουμε τη Ρωσία στη θέση της. Αυτό θα φέρει ειρήνη και θα σώσει ζωές”, είπε.

Ερωτηθείς για την προσφορά διαμεσολάβησης στην εθνική τηλεόραση, ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Ποντόλιακ είπε: «…Μέχρι να λάβουμε τα όπλα στο σύνολό τους, μέχρι να ενισχύσουμε τις θέσεις μας, έως ότου τους απωθήσουμε (τις δυνάμεις της Ρωσίας) όσο το δυνατόν πιο πίσω από τα σύνορα της Ουκρανίας, δεν έχει νόημα η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων».

Η Ουκρανία, η οποία λέει ότι η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει περίπου το 20% του εδάφους της, λαμβάνει τώρα πιο ισχυρά όπλα από τη Δύση.

“Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν (τα νέα όπλα)…και τότε νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν νέο γύρο συνομιλιών από ενισχυμένη θέση”, δήλωσε την Παρασκευή ο Ντέιβιντ Αραχαμία, ουκρανός βουλευτής και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.

Μεταξύ άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα HIMARS ακριβείας που της επιτρέπουν να χτυπά ρωσικές θέσεις από μεγαλύτερη εμβέλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments