Ελλάδα

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του δημοσιογράφου – Νούμερα που… ζαλίζουν

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του δημοσιογράφου – Νούμερα που… ζαλίζουν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, The Press Project, Europost

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2021, δεσμεύθηκε από Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων

Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2021, δεσμεύθηκε από Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων, καθώς υπάρχουν στοιχεία πως ορισμένα ποσά προήλθαν από εγκληματική δραστηριότητα [ξέπλυμα βρώμικου χρήματος].

Μάλιστα το πόρισμα 60 σελίδων είναι στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα, αναφέρει με αναλυτικό τρόπο το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύθηκαν και μέσα σε αυτά υπάρχουν οι τραπεζικές καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, που αποτιμώνται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα είχε ξεκινήσει 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, μετά από ανώνυμη καταγγελία και λίγους μήνες μετά η υπόθεση άνοιξε εκ νέου, με τα νούμερα να… ζαλίσουν.

Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και της Ελλάδος όπως και σε Τραπεζικές θυρίδες. Μάλιστα, σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν 10 ράβδοι χρυσού, που δεν έχει γίνει γνωστό η προέλευση τους, ενώ δεν έχουν κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνεται η νομιμότητα απόκτησής τους.

Όσο αναφορά τώρα τα ακίνητα υπάρχουν συνολικά 15. Τα δυο είναι στην Πολιτεία, δύο στη Μύκονο, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, κ.λπ.

Πέρα από όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από Ελληνικές Τράπεζες [και ειδικά από Τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη Τράπεζα] δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2.000 και μετά.
  • Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις
  • Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός
  • Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά, αφενός πως εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του, δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Παράλληλα, από την Αρχή ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούσε ατομικά ή μαζί με άλλα πρόσωπα [κοινό λογαριασμοί με τον εκλιπών] όπως ζητήθηκε και η κίνηση των λογαριασμών αυτών.

Στην κυριότητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα εμπλέκεται και η σύζυγός του Μαρία Καρρά, καθώς υπάρχουν κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί με τον εκλιπόντα, ενώ συμμετείχε ως μέτοχος στις επιχειρήσεις του.

Μάλιστα η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments