Ελλάδα

Στυλιανίδης: “Θα έχουμε ένα σκληρό καλοκαίρι”

Στυλιανίδης: “Θα έχουμε ένα σκληρό καλοκαίρι”

Πηγή Φωτογραφίας: Glomex, Eurokinissi

Στυλιανίδης: "Θα έχουμε ένα σκληρό καλοκαίρι". Αυτό προειδοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

“Θα έχουμε ένα σκληρό καλοκαίρι”. Αυτό προειδοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τη χθεσινή [4/6] φωτιά στις παρυφές του Υμηττού σε Γλυφάδα και Βούλα.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση» είπε και συμπλήρωσε:

«Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρείται ως hot spot της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε: «Ο στόχος μας ως υπουργείο είναι να μετριάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης ανέφερε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, χθες κατορθώσαμε λόγω συντονισμένων προσπαθειών να περιοριστεί η δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6-7 ώρες. Από πλευράς μου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πάλεψαν για να προστατεύσουν συνανθρώπους και τις περιουσίες τους. Όλοι μαζί έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη με εκκενώσεις και οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού μέχρι την κατάσβεση της φωτιάς».

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Στυλιανίδης – “Μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά”

“Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μία μέρα μετά τη πυρκαγιά σε Γλυφάδα και Βούλα.

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως αντιμετωπίσαμε με πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό λόγω της κλιματικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής η φωτιά έληξε μέσα σε 7. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν.
stylianidis-2

Ο υφουπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες η οποία ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Ευτυχώς είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments