Οικονομία

Τουρισμός: Σημαντική ανάκαμψη στην οικονομία της Ευρωζώνης

Τουρισμός: Σημαντική ανάκαμψη στην οικονομία της Ευρωζώνης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρισμός: Ο κλάδος του τουρισμού θα φέρει σημαντική ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά ταμεία, σύμφωνα με σημαντική έρευνα

Μπορεί η οικονομία της Ευρωζώνης, ελέω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και η πανδημία του κορωνοϊου, να έχει φέρει άνοδο στις τιμές στα καύσιμα και στα βασικά αγαθά, αλλά υπάρχει ένας κλάδος που θα φέρει σημαντική ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά ταμεία, και δεν είναι άλλη από τον τουρισμό, όπου μελέτες δείχνουν πως θα φέρει σημαντική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την Oxford Economics, σε σχετικό report, σημειώνει χαρακτηριστικά πως ο κλάδος του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία και αναλύοντας τις επιπτώσεις που θα έχει μια καλή τουριστική σεζόν στις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Oxford Economics, τα στοιχεία δείχνουν πως οι διανυκτερεύσεις για τον Μάιο έφτασαν κοντά στο προ πανδημίας του κορονοϊού επίπεδο για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια. Με βάση τις online αναζητήσεις και τις κρατήσεις, αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και προς την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, παρέχοντας ώθηση για το 2022 στις χώρες της ΕΕ που η οικονομία τους στηρίζεται στον τουρισμό.

Παρά τη συμπίεση των πραγματικών εισοδημάτων λόγω του πληθωρισμού, η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και αναψυχή μετά από χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας φαίνεται πως είναι γεγονός και πως τα νοικοκυριά είναι πρόθυμα να ξοδέψουν για τις διακοπές τους, προτιμώντας τον τουριστικό κλάδο από έξοδα σε δραστηριότητες όπως ο πολιτισμός ή η εστίαση.

Ωστόσο, η Oxford Economics σημειώνει πως υπάρχουν μερικές «παγίδες» στα θετικά μηνύματα. Όπως το γεγονός ότι παρά τη θέληση των νοικοκυριών για διακοπές, μπορεί να υπάρξει προτίμηση σε εναλλακτικές και περισσότερο οικονομικές επιλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βαλλόμενη καταναλωτική εμπιστοσύνη ενδέχεται να συγκρατήσει τα νοικοκυριά από το να «βάλουν χέρι» στις αποταμιεύσεις τους, εν μέσω των ανησυχιών για τον υψηλό πληθωρισμό, καθώς ο τελευταίος θα αρχίσει να υποχωρεί από το τέλος του 2022, σύμφωνα με την Oxford Economics.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments