Διεθνή

Κομισιόν: Στο τέλος της εβδομάδας η απάντηση της ένταξης τη Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κομισιόν: Στο τέλος της εβδομάδας η απάντηση της ένταξης τη Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κομισιόν: Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα γίνει γνωστό αν θα εγκριθεί η γνωμοδότηση της Επιτροπής στο αίτημα της Ουκρανίας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα γίνει γνωστό αν θα εγκριθεί η γνωμοδότηση της Επιτροπής στο αίτημα της Ουκρανίας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο Κίεβο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην ουκρανική πρωτεύουσα, πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι συζητήσεις με τον Ζελένσκι «θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σχετικά με το αν θα προτείνουμε την Ουκρανία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα».

«Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή προετοιμάζει επί του παρόντος τις συστάσεις – τη λεγόμενη γνώμη της – για τα κράτη μέλη της ΕΕ. Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για αυτήν την αξιολόγηση. Και σας υποσχέθηκα τον Απρίλιο, αγαπητέ Βολοντίμιρ, ότι θα εργαστούμε ακούραστα γι’ αυτό. Έτσι, οι σημερινές συζητήσεις θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το μονοπάτι είναι γνωστό, είναι ένα μονοπάτι προς τα εμπρός που βασίζεται στην αξία. Είναι ένας δρόμος όπου, πρέπει να πω, εκτιμώ πραγματικά τις τεράστιες προσπάθειες και την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας σε αυτή τη διαδικασία. Ο λαός της Ουκρανίας έχει επιδείξει απίστευτη δύναμη, κίνητρο και αντοχή. Έτσι, είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι θα είμαστε μαζί και θα ξεπεράσετε αυτόν τον φρικτό πόλεμο. Εμείς και εσείς θα ξαναχτίσουμε αυτή την όμορφη χώρα και θα εκσυγχρονίσουμε την Ουκρανία. Και θέλω μόνο να πω ότι θα είμαστε δίπλα σας» είπε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία των 27

Σημειώνεται ότι και οι 27 κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν να χορηγήσουν στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας, ενώ θα ακολουθήσουν εκτενείς συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται πριν το Κίεβο εξεταστεί για ένταξη.

Πάντως, η επικεφαλής της Κομισιόν, κατά τη δεύτερη επίσκεψή της στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, υπενθύμισε στον Ζελένσκι ότι, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα προκειμένου να πληροί η χώρα τα κριτήρια που απαιτούνται για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments