Διεθνή

Αεροδρόμια: Επιβράδυνση των μετακινήσεων στην Ευρώπη το 2022 σύμφωνα με την Eurocontrol

Αεροδρόμια: Επιβράδυνση των μετακινήσεων στην Ευρώπη το 2022 σύμφωνα με την Eurocontrol

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αεροδρόμια: Η Eurocontrol, που είναι η υπηρεσία ελέγχου και διαχείρισης αεροπορικών μετακινήσεων στη Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε σε σχετική υποβάθμιση στις εκτιμήσεις της για τις πτήσεις στην Ευρώπη

Η Eurocontrol, που είναι η υπηρεσία ελέγχου και διαχείρισης αεροπορικών μετακινήσεων στη Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε σε σχετική υποβάθμιση στις εκτιμήσεις της για τις πτήσεις στην Ευρώπη στους μήνες του καλοκαιριού.

Παρόλο που η αεροπορική κίνηση για τον Ιούνιο έφτασε στο 86% των επιπέδων, που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2019, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν ανεβάζει τον πήχη σε μεγαλύτερα νούμερα.

Σύμφωνα με την Eurocontrol, η επιβατική κίνηση για το σύνολο του 2022 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 85% των επιπέδων του 2019, έναντι 89% στην προηγούμενη εκτίμηση της υπηρεσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Eurocontrol αναφέρει τον αυξημένο πληθωρισμό και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία έως παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν περισσότερο τις αεροπορικές μετακινήσεις. Η υπηρεσία εκτιμά πλέον πως η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη θα επιστρέψει στο 100% των προ πανδημίας επιπέδων το 2024.

Χάος από τις ελλείψεις προσωπικού – Ουρές και ακυρώσεις πτήσεων

ΥΠΑ:

«Σε ολόκληρη την αλυσίδα της διαδικασίας στα αεροδρόμια λείπουν πάροχοι που ασχολούνται με τους επιβάτες. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό εδάφους λείπει το 20% σε σχέση με αυτό που απασχολούνταν προ κορωνοϊού. «Κι αυτό στις ώρες αιχμής μπορεί να οδηγήσει σε μακριές ουρές ειδικά στο check-in, κατά τη φόρτωση των βαλιτσών και τον έλεγχο ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας», λέει ο Ραλφ Μπάιζελ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Αεροδρομίων ADV. Τα συμβούλια εργαζόμενων στα αεροδρόμια υπολογίζουν μάλιστα ότι λείπουν περί τα 5.500 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα.

Βρετανία

Στη Βρετανία η κυβέρνηση και ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών ρίχνει ο ένας το ανάθεμα στον άλλον για το ταξιδιωτικό χάος που έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και υπερπλήρεις επιβατικούς τερματικούς σταθμούς. Και σε αυτήν τη χώρα υπάρχει έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γυρίσει τα νώτα του στον συγκεκριμένο κλάδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments