Οικονομία

Κυβέρνηση: Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης

Κυβέρνηση: Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανοίγει στις 14 Ιουνίου η πλατφόρμα, προκειμένου τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ανοίγει στις 14 Ιουνίου η πλατφόρμα, προκειμένου τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να τους επιστραφεί το 60% της υπερβάλλουσας χρέωσης από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο, έως το ποσό των 600 ευρώ.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή εθνικό σχέδιο στήριξης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα της ακρίβειας, που έχουν προκαλέσει ο ρωσικό πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Από τον Ιούλιο θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα τιμολόγησης  της ηλεκτρικής ενέργειας, με το οποίο θα μπορέσουμε πρακτικά να εξουδετερώσουμε τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής και να κρατήσουμε τις αυξήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας σε λογικά επίπεδα.

Για το πρόβλημα με τις τιμές της βενζίνης, μία πρώτη παρέμβαση έγινε μέσω του fuel pass. Η εφαρμογή έτυχε σημαντικής αποδοχής από τους πολίτες, καθώς σχεδόν 80% των δικαιούχων εισέπραξαν τα σχετικά ποσά.

Εντούτοις, και πέραν των παρεμβάσεων σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση, καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί κοινή, ευρωπαϊκή λύση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments