Διεθνή

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει οδυνηρές απώλειες, χρειάζεται αντιπυραυλικά όπλα

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει οδυνηρές απώλειες, χρειάζεται αντιπυραυλικά όπλα

Πηγή Φωτογραφίας: ndtv

Η Ουκρανία χρειάζεται σύγχρονα αντιπυραυλικά όπλα τώρα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις χώρες εταίρους να καθυστερήσουν την παράδοση, δήλωσε με νόημα ο Ουκρανός πρόεδρος

Οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται οδυνηρές απώλειες στις μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα τόσο στην ανατολική πόλη Σεβεροντβίσκ όσο και στην περιοχή του Χάρκοβο, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Σε μια ομιλία αργά το βράδυ, είπε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται σύγχρονα αντιπυραυλικά όπλα τώρα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις χώρες εταίρους να καθυστερήσουν την παράδοση. Ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι αποφεύγουν την άμυνα και προκαλούν θύματα, είπε.

Η Ουκρανία είπε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να προσπαθούν να εκκενώσουν αμάχους από το Σιεβιεροντόνετσκ, αφού η Ρωσία κατέστρεψε την τελευταία γέφυρα προς την πόλη, το τελευταίο στάδιο μιας μάχης εβδομάδων στην περιοχή του Ντονμπάς που η Μόσχα προσπαθεί να καταλάβει.

“Οι πιο σκληρές μάχες, όπως και πριν, είναι στο Sievierodonetsk και σε άλλες κοντινές πόλεις και κοινότητες. Οι απώλειες, δυστυχώς, είναι οδυνηρές”, δήλωσε ο Zelenskiy.

“Αλλά πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί – η διατήρηση ισχυρών είναι τόσο κρίσιμης σημασίας στο Ντονμπάς. Όσο περισσότερες απώλειες υποστεί ο εχθρός εκεί, τόσο λιγότερη δύναμη θα έχει για να συνεχίσει την επιθετικότητά του”, είπε.

Η Ουκρανία βλέπει επίσης «οδυνηρές απώλειες» στην περιοχή του Χάρκοβο στα ανατολικά του Κιέβου, όπου η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της αφού απωθήθηκε πρόσφατα, είπε ο Ζελένσκι. Και πρόσθεσε: «Οι μάχες συνεχίζονται εκεί και πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε, να παλεύουμε σκληρά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments