Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Επιστροφή στο θρόνο του μετά από 6 χρόνια

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Επιστροφή στο θρόνο του μετά από 6 χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρωταθλητής για 13η φορά στην ιστορία του είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 94-73 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Πρωταθλητής για 13η φορά στην ιστορία του είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 94-73 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και με 3-0 στη σειρά των τελικών της Basket League, κατέκτησε το double για τη φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες πήραν το πρώτο πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2015-2016 (και 13ο συνολικά), καθώς και το πρώτο double τους ύστερα από 25 χρόνια (και 4ο συνολικά), επιβεβαιώνοντας πάνω στο παρκέ πως ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους. Παράλληλα, στο 38ο λεπτό ο Γιώργος Πρίντεζης πέρασε στο παρκέ για τελευταία φορά και αποθεώθηκε, σε μια πολύ «δυνατή» στιγμή.

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι είχαν τρομερό επιθετικό ρυθμό από νωρίς και παρά την κακή 3η περίοδό τους (8π.), μπόρεσαν να… στήσουν πάρτι πριν την απονομή τους. Με πρώτο σκόρερ τον ασταμάτητο Σάσα Βεζένκοφ (25π., 6ρ.), ηγέτη τον εξαιρετικό Κώστα Σλούκα (14π., 4ρ.) και πολύ χρήσιμο τον Κώστα Παπανικολάου (10π., 4ρ.) ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε «περίπατο» το Game 3 και έκανε εύκολα το 3-0. Ουσιαστικά, οι μόνοι «πράσινοι» που προσπάθησαν να προβάλουν αντίσταση ήταν οι Νεμάνια Νέντοβιτς (23π.) και Γιώργος Παπαγιάννης (15π., 10ρ.).

Αυτή ήταν η 7η νίκη των «ερυθρόλευκων» επί των «πρασίνων» σε 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν. Η μοναδική φορά που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό φέτος ο Ολυμπιακός ήταν στον πρώτο γύρο της Basket League, στο ΣΕΦ, η οποία ήταν και η μοναδική ήττα του στην κανονική περίοδο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ παρακολούθησε δια ζώσης τον 3ο τελικό, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, όταν από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ενημέρωσε για την παρουσία του, με το σκορ 15-15. Ο Σέρβος πρώην παίκτης σηκώθηκε όρθιος και χαιρέτησε τον κόσμο του Ολυμπιακού, που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Αν και έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει λόγω της μη συμμετοχής της ρωσικής ομάδας στη Euroleague, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ο σέντερ έχει δεσμούς αγάπης με τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να επιστρέψει

Τα δεκάλεπτα:28-26, 55-40, 63-53, 93-74

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments