Πολιτική

ΝΔ: Όχι αυτός ο συντηρητισμός, κ. Λατινοπούλου

ΝΔ: Όχι αυτός ο συντηρητισμός, κ. Λατινοπούλου
Η Α. Λατινοπούλου έχει κατορθώσει να καταγραφεί ως μία υπερδεξιών τόνων υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας.

Η Α. Λατινοπούλου έχει κατορθώσει να καταγραφεί ως μία υπερδεξιών τόνων υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται για μία «ιδιοσυγκρασιακή» υπερσυντηρητική φωνή, που θα μπορούσε η ηγεσία της ΝΔ να ανεχθεί εν τη πολιτική μεγαλοψυχία της, διότι το να υπερβαίνει συνεχώς τα συντηρητικά εσκαμμένα και το να φθάνει ακόμη και σε χονδροειδείς σωματικούς ρατσισμούς δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβερνητική πλειοψηφία και την πολυσυλλεκτικότητα ενός κόμματος εξουσίας, που ο ίδιος ο Πρόεδρός του χαρακτήρισε «Κεντροδεξιό» πριν από ελάχιστες ημέρες.

Η πολιτικοποίηση των (γυναικείων) περιττών κιλών είναι μία ακόμη παρέμβαση που υπερβαίνει την όποια δεξιά και συντηρητική τοποθέτηση για ζητήματα και για προβλήματα. Επιστρέφει την κίνηση των ιδεών στην εποχή του πλέον κλασικού συντηρητισμού της πολιτικής αρτηριοσκλήρωσης και της ιδεολογικής θρόμβωσης.

Επιπλέον, ο υπερπαραδοσιακός συντηρητικός λόγος της πραγματικά συμπαθούς Α. Λατινοπούλου ελάχιστες συγγένειες διαθέτει με τον φιλελεύθερο συντηρητισμό της δεξιάς και της κεντροδεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος. Για την εσωκομματική αυτή πτέρυγα, η αναφορά σε παραδοσιακές αξίες, όπως είναι το έθνος, η θρησκεία ή η οικογένεια, δεν διολισθαίνει σε πατριδοκάπηλες προτάσεις πολιτικής, σε εθνικιστικές ιαχές ή σε άκαμπτες οικογενειοκρατικές (sticto sendu) αντιλήψεις του κοινωνικού κόσμου.

Οι ηγεσίες της ΝΔ έχουν επίγνωση των διαφορών και των αποχρώσεων. Η Νέα Δημοκρατία, εξάλλου, δεν κρύβει την ιδεολογική της ταυτότητα και συστήνεται, εδώ και χρόνια, στους πολίτες και τους εκλογείς ως το Κεντροδεξιό κόμμα του τόπου. Περικλείει και απευθύνεται, κυρίως, σε δεξιούς, σε κεντροδεξιούς, σε κεντρώους. Αποδεικνύει, μάλιστα, σε αντίθεση προς τις «χειρονομίες» και τη ρητορική της Α. Λατινοπούλου, ότι είναι σε θέση να ενσωματώνει προοδευτικές φωνές, οι οποίες, με όρους ιδεολογικής γεωγραφίας, κινούνται εγγύτερα προς τον χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Σε έναν τέτοιο κομματικό φορέα, σε έναν κομματικό οργανισμό της σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, η επίκληση στη σωματική ρώμη ή οι έμμεσες αναφορές σε προγράμματα λιποθεραπείας και υποδειγμάτων σωματικής υγείας δεν συνάδουν με σύγχρονους πολυκομματικούς προσανατολισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments