Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα – Σε τρία μέτωπα οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα – Σε τρία μέτωπα οι φλόγες

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot

Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός - Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε - Ενισχύονται διαρκώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις

Νύχτα αγωνία στην Εύβοια, όπου καίει η φωτιά στον Κρεμαστό με το έργο της κατάσβεσης να είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των ανέμων αλλά και της απουσίας εναέριων μέσων που θα συνδράμουν στις προσπάθειες με το πρώτο φως της ημέρας.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του χωριού με τους κατοίκους να το εγκαταλείπουν.

Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς σύμφωνα με πληροφορίες από το evima.gr, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Γάιας στην Εύβοια, είναι 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Επίσης όπως έγινε γνωστό διατίθενται 19 αστυνομικοί και 9 οχήματα, ενώ παράλληλα συνδράμει και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά

«Ελπίζουμε, στο λίγο χρόνο που απομένει τα εναέρια μέσα να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς», τόνισε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Δήμας, σημειώνοντας ότι «μέχρι αυτήν την ώρα όλα τα εναέρια και τα επίγεια μέσα επιχειρούν» αλλά ιδιαίτερα σε ότι αφορά «τις δυνάμεις από το έδαφος είναι δύσκολο να πλησιάσουν το σημείο που μαίνεται η φωτιά γι’ αυτό όλοι μας κοιτάμε προς τον ουρανό».

«Ήδη αυτήν την ώρα η φωτιά έχει δημιουργήσει τρία μέτωπα, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί».

«Συνήθως τις βραδινές ώρες η ένταση των ανέμων πέφτει. Σήμερα βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και μας περιμένει μία εφιαλτική νύχτα», δηλώνει ο κ. Δήμας, τονίζοντας ότι «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές» και ότι «προληπτικά προωθήθηκε η εκκένωση στο χωριό Κρεμαστός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments