Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Αρχίζουν τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα

Πανελλήνιες 2022: Αρχίζουν τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Σήμερα [18/6] ξεκινά η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με Αγγλικά στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ολοκληρώθηκαν χτες τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλήνιων εξετάσεων και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Ξεκινά σήμερα η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με Αγγλικά στις 10 π.μ..

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για βαθμούς με sms

Ανοίγει εντός των επόμενων ωρών η ψηφιακή πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr  για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών που επιθυμούν να ενημερωθούν μέσω μηνύματος (SΜS) στο κινητό για τις βαθμολογίες τους, αλλά και για το τμήμα εισαγωγής τους, μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Η εφαρμογή λειτουργεί για δεύτερη χρονιά και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι από σήμερα έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου μπορούν να καταχωρίσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν SMS. Οι βαθμοί αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου, ενώ για τις βάσεις εισαγωγής αναμένεται η ανακοίνωσή τους νωρίτερα από άλλες χρονιές, στις αρχές Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

“Τίτλοι” τέλους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων της χώρας και οι φετινοί υποψήφιοι κάνουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις τους για τις βάσεις. Το μόνο που περιμένουν οι μαθητές είναι τα ειδικά μαθήματα για να ολοκληρώσουν τη χρονιά.

Έτσι, για τις φετινές εξετάσεις, αναφέρθηκε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης και παρουσίασε τα μέχρι τώρα δεδομένα από τις εξετάσεις ενώ έκανε και μια πρώτη εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 2022. Όπως είπε χαρακτηριστικά για το τέταρτο επιστημονικό πεδίο: «Θα πέσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα». panellinies-3

Το 10 στα Μαθηματικά του τέταρτου πεδίου θεωρείται επιτυχία

Ο κ. Στρατηγάκης ανέλυσε περαιτέρω τα θέματα στα Μαθηματικά για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως ήταν «δύσκολα τα μαθηματικά για τα παιδιά του τέταρτου πεδίου που είναι και πιο αδύνατοι μαθητές». Σημείωσε δε ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα Μαθηματικά του δεύτερου πεδίου είναι 12,5. Επισήμανε μάλιστα πως «ο βαθμός 10 θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments