Διεθνή

Γαλλικές εκλογές 2022: Νίκη Μελανσόν στις υπερπόντιες περιοχές

Γαλλικές εκλογές 2022: Νίκη Μελανσόν στις υπερπόντιες περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Le Figaro

Η παράταξη Μακρόν χάνει τρεις έδρες με πλέον, ενώ η υφυπουργός Ζιουστίν Μπενίν απέτυχε να εκλεγεί και συνεπώς θα πρέπει τώρα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση

Ένα πρώτο δείγμα αποτελεσμάτων έρχεται από τις υπερπόντιες περιοχές της Γαλλίας, που ξεκίνησαν να ψηφίζουν το Σάββατο και κάποιες έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία.

Στον α γύρο ο Ζαν Λικ Μελανσόν είχε επικρατήσει στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η παράταξη του Μελανσόν -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- εμφανίζεται να επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εκλέγοντας τους οκτώ εκ των εννέα υποψηφίων της.

Η παράταξη της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν χάνει τρεις έδρες με πλέον εμβληματική αυτή της Γουαδελούπης όπου η υφυπουργός Ζιουστίν Μπενίν απέτυχε να εκλεγεί και συνεπώς θα πρέπει τώρα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του Μακρόν.

Σύμφωνα πάντως με τους περισσότερους αναλυτές των μέσων ενημέρωσης, αυτά τα αποτελέσματα δεν προσφέρονται για την εξαγωγή ευρύτερων πολιτικών συμπερασμάτων, αφού αφορούν γεωγραφικές περιοχές που βρίσκονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γαλλία και κοινωνίες με έντονα τα τοπικά χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments