Οικονομία

ΕΠΑΝΕΚ: Χρηματοδότηση 25.000 επιχειρήσεων – Πάνω από 12.000 νέες θέσεις εργασίας

ΕΠΑΝΕΚ: Χρηματοδότηση 25.000 επιχειρήσεων – Πάνω από 12.000 νέες θέσεις εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΕΠΑΝΕΚ: Ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων, ανέφερε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας ο Γιάννης Τσακίρης

Ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων όπου 3.300 νέες, αλλά και περισσότερες από 6.500 επιχειρήσεις με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων, θα υπάρξει από τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης για τη στήριξη του νέου ΕΣΠΑ στις ΜμΕ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Είχα τη χαρά να παρευρεθώ στις επετειακές εκδηλώσεις για τα “70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας” και να συζητήσουμε για τη στήριξη του νέου ΕΣΠΑ στις ΜμΕ, στη ραχοκοκαλιά ουσιαστικά της ελληνικής οικονομίας. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις αγωνίες της αγοράς, τις ανάγκες των επαγγελματιών, σχεδιάσαμε φιλόδοξα το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, το γνωστό ΕΠΑΝΕΚ στο τρέχον ΕΣΠΑ με τους πόρους του να αγγίζει περίπου τα 4 δισ. ευρώ.

Με τη χρηματοδότηση σχετικών δράσεων προσδοκούμε στην ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων, εκ των οποίων 3.300 νέες, αλλά και στην ενίσχυση περισσότερων από 6500 επιχειρήσεων με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων στις νέες συνθήκες αγοράς. Οι ενισχύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 12.000 νέων θέσεων εργασίας και την εισαγωγή σημαντικών καινοτομιών στις διαδικασίες των επιχειρήσεων».

Ελληνική επιχειρηματικότητα: Πόσο ανθεκτικές είναι οι αντοχές της

Τις αντοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νέων επιχειρημάτων εγχειρημάτων από το 2020 μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν τα στοιχεία δύο μελετών.

Δύο καθοριστικές μελέτες

Η πρώτη («Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2020-2021») από το ΙΟΒΕ που δημοσιεύεται στο Οικονομικό Δελτίο της Attica Bank και η δεύτερη από την Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας.

Η μελέτη του ΙΟΒΕ που αφορά στην περίοδο της πανδημίας, διαπιστώνει ότι το ποσοστό του πληθυσμού που διέκοψε ή ανέστειλε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2020 στη χώρα μας ανήλθε σε 2,2%, επίπεδο αρκετά χαμηλότερο από το μέσο όρο των χωρών υψηλού εισοδήματος (3,6%). Σημαντικότεροι λόγο αναστολής λειτουργίας το 2020 ήταν η έλλειψη κερδοφορίας (37,3%) και οι επιπτώσεις της πανδημίας (22,8%).

Παράλληλα, στην Ελλάδα το 2020, το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών σε αρχικά στάδια επιχειρηματικής δραστηριότητας ενισχύθηκε στο 8,6% (από 8,2% το 2019). Πρόκειται για την τρίτη χρονιά ανόδου και μια από τις διαχρονικά υψηλότερες επιδόσεις στην εγχώρια αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments