Οικονομία

Σταϊκούρας: Η χώρα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα

Σταϊκούρας: Η χώρα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σταϊκούρας: Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως η χώρα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά την έξοδο από την εποπτεία.

Για την έξοδο της Ελλάδα από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία, για τα ελληνοτουρκικά, τις τιμές των καυσίμων και άλλα θέματα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως η χώρα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά την έξοδο από την εποπτεία.

Μιλώντας στην Real News και το Γιώργο Σιαδήμα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε αναφορικά με την ενισχυμένη εποπτεία “Η επίτευξη αυτού του στόχου – για την οποία ως Κυβέρνηση εργαστήκαμε επί μακρόν, μεθοδικά και συντονισμένα – είναι εξαιρετικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αναπτυξιακής δυναμικής της και στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς η χώρα μας επιστρέφει, πλέον, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να τοποθετείται ως εξαίρεση στην ευρωζώνη”.

Για τον πληθωρισμό

“Συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που προκαλεί η ακρίβεια στην τσέπη των πολιτών. Γι’ αυτό κα στεκόμαστε δίπλα τους, υλοποιώντας ένα ευρύ και γενναίο πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις αυξήσεις των τιμών. Όπως προκύπτει μάλιστα από σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και από πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Bruegel, η Ελλάδα έχει δαπανήσει πολύ περισσότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα, υλοποιούμε μία οικονομική πολιτική με μειώσεις φορολογικών βαρών και ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, στην οποία εντάσσονται η αύξηση του κατώτατου μισθού και η σημαντική, περαιτέρω, μείωση του ΕΝΦΙΑ” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για τις τιμές των καυσίμων

Έχουμε αποδείξει πως όταν καταφέρνουμε και διευρύνουμε τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, τα αξιοποιούμε προς όφελος των πολιτών με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται, πράγματι, ότι λόγω της καλής εκτέλεσης του Προϋπολογισμού τον Μάιο – που οφείλεται, όμως, εν πολλοίς στην εφάπαξ εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από πολλούς πολίτες – έχει δημιουργηθεί ένας πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Η πρόθεσή μας είναι αυτός ο δημοσιονομικός χώρος να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στα καύσιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments