Πολιτική

Athens Pride 2022: Με μέλη της κυβέρνησης και Τσίπρα η γιορτή με το σύνθημα “Άνευ Όρων” [pics]

Athens Pride 2022: Με μέλη της κυβέρνησης και Τσίπρα η γιορτή με το σύνθημα “Άνευ Όρων” [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Alex Patelis, Eurokinissi

Athens Pride 2022: "Άνευ Όρων", το κεντρικό σύνθημα του "Athens Pride 2022" και διεκδικητικό πλαίσιο: «για εκπαίδευση Άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια

“Άνευ Όρων”, το κεντρικό σύνθημα του “Athens Pride 2022” και διεκδικητικό πλαίσιο: «για εκπαίδευση Άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων, για ασφάλεια Άνευ Όρων, για συμπερίληψη Άνευ Όρων, για ζωή Άνευ Όρων».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια.

Τσίπρας: «Χαρά μας να ψηφίσει η κυβέρνηση την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας»

Έκκληση στην κυβέρνηση να ψηφίσουν μαζί την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, για τον πολιτικό γάμο για όλους, την τεκνοθεσία και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο Athens Pride.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έναν σύντομο διάλογο με τον τηλεπαρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος του είπε: «Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς». Και σημειώνεται: «Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς “ναι μεν… αλλά”, με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων».

Στην παρέλαση Υπερηφάνειας στο κέντρο της Αθήνας η συμμετοχή ήταν μεγάλη, με το παρών να δίνουν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, από την κυβέρνηση οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφ. Πολιτισμού Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού ο Αλέξης Πατέλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments