Πολιτική

Πέτσας: Κανένα ζώο αδέσποτο και κακοποιημένο

Πέτσας: Κανένα ζώο αδέσποτο και κακοποιημένο
Πέτσας: Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι απλά "πράγματα" σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Άρθρο για πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς με αιχμή τα αδέσποτα  έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας σημειώνει πως κανένα ζώο δεν πρέπει να είναι αδέσποτο ή κακοποιημένο.

Ο κ. Πέτσας μεταξύ άλλων ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως: “Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018 ξετύλιγε τις θέσεις του για την ευζωία των ζώων, το εν λόγω θέμα θύμιζε αχαρτογράφητα και ίσως σε πολλά σημεία, τρικυμιώδη νερά. Έλλειψη ενός σύγχρονου πλαισίου, ασυδοσία και μηδενικός έλεγχος, παράλληλα με πολλές μικρές ή μεγαλύτερες σημαντικές εθελοντικές προσπάθειες που αντιμετώπιζαν ένα χαοτικό περιβάλλον, είχαν δημιουργήσει μία κατάσταση που δεν τιμούσε την χώρα μας”.

Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι απλά “πράγματα”

“Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι απλά “πράγματα” που κατέχουμε. Είναι βοήθεια και ασφάλεια, διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας και συντροφεύουν τους μεγαλύτερους, είναι μέλη των οικογενειών μας και όσα δυστυχώς δεν έχουν βρει ακόμα οικογένεια, αξίζουν την μέριμνά μας.

Με αυτό το σκεπτικό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνδύασε απόψεις ειδικών και επιστημόνων, ανέλυσε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, άκουσε τις φιλοζωικές οργανώσεις που για χρόνια επιτελούσαν μόνες τεράστιο έργο, τους κτηνιάτρους, τους κυνηγούς, τους εκπαιδευτές, τους ερασιτέχνες εκτροφείς αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεπέρασε παρωχημένες αντιλήψεις, δήθεν διαχωριστικές γραμμές, περιοριστικά συμφέροντα από όπου και εάν προέρχονταν, αλλά και την αδιανόητη αγωνία κάποιων να μην χάσουν αρμοδιότητες” σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments