Ελλάδα

Κως: Σκληροπυρηνικός ακροδεξιός ο Γερμανός που «τσάκωσε» η ΕΛ.ΑΣ – Πότε θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Κως: Σκληροπυρηνικός ακροδεξιός ο Γερμανός που «τσάκωσε» η ΕΛ.ΑΣ – Πότε θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τα μέλη της “Brotherhood Thuringia”, αλλά και άλλων αντίστοιχων νεοναζιστικών οργανώσεων έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο της γερμανικής αστυνομίας, καθώς έχουν συνδεθεί με παράνομη δραστηριότητα, από όπλα... έως και ναρκωτικά, ενώ τα παρακλάδια τους φτάνουν ακόμα και εκτός των συνόρων. 

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου αναμένεται να προσαχθεί αύριο, προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση του, ο 26χρονος Γερμανός που συνελήφθη στην Κω, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί όπλα και ναρκωτικά.

Σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα, το οποίο εκτελέστηκε με επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Ιουνίου, από αστυνομικούς παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο ξενοδοχείο της Κω όπου είχε καταλύσει ο 26χρονος.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι σχεδόν ταυτόχρονα, έγινε παρόμοια «επιχείρηση» και στη Γερμανία όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν άλλα έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια οργάνωση. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τη σύλληψή του 26χρονου, έφτασε στην Κω κλιμάκιο γερμανών αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο του νησιού, έγινε ταυτόχρονα με μια γιγαντιαία επιχείρηση και στη Γερμανία με τη συμμετοχή 550 αστυνομικών που συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα, ενώ βρέθηκε οπλισμός και μετρητά. Τέσσερις από τους συνολικά εφτά συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε νεοναζιστική οργάνωση, γνωστή στη Γερμανία ως η «αδελφότητα της Θουριγγίας».

Oι νεοναζί της «Αδελφότητας της Θουριγγίας» Τα μέλη της “Brotherhood Thuringia”, αλλά και άλλων αντίστοιχων νεοναζιστικών οργανώσεων έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο της γερμανικής αστυνομίας, καθώς έχουν συνδεθεί με παράνομη δραστηριότητα, από όπλα… έως και ναρκωτικά, ενώ τα παρακλάδια τους φτάνουν ακόμα και εκτός των συνόρων.  Οι Γερμανοί νεοναζί της Αδελφότητας, είναι γνωστοί για τα δερμάτινα γιλέκα που φοράνε, στα πρότυπα των κλαμπ μοτσυκλετιστών και για τις μεγάλες συναυλίες που διοργανώνουν με συγκροτήματα της ακροδεξιάς σκηνής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments