Ελλάδα

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια – Δύσκολη μέρα η Πέμπτη – Τι να προσέξουμε

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια – Δύσκολη μέρα η Πέμπτη – Τι να προσέξουμε
Οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, δίνει προς του πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

“Κόκκινο” αναμένεται να “χτυπήσουν” από σήμερα και για τουλάχιστον ένα 48ωρο οι θερμοκρασίες, με δυσκολότερη την αυριανή ημέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όπου ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να δείξει 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα Τετάρτη, θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 με 39 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πολιτική Προστασία: Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments