Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα βοήθεια 450 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέα βοήθεια 450 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει παράσχει 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν επιπλέον 450 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν στα ανατολικά της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τη βιομηχανική καρδιά που είναι γνωστή ως Ντονμπάς, όπου η Ουκρανία φοβάται ότι ορισμένα από τα στρατεύματά της θα μπορούσαν να περικυκλωθούν σε μια κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η αξία του πακέτου θα ανέλθει σε 450 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει τέσσερα επιπλέον συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), 18 παράκτια και ποτάμια περιπολικά σκάφη και χιλιάδες φυσίγγια.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει παράσχει 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία.

Ο Τζόν Κίρμπι, συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τις στρατηγικές επικοινωνίες, είπε ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται στενά με το Κίεβο για να προσδιορίσει ποιοι τύποι όπλων θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους σε κάθε πακέτο.

«Ο λόγος που το κάνουμε έτσι είναι για να μπορούμε να κρατάμε τους συσχετισμούς με το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ουκρανία δήλωσε ότι έλαβε την πρώτη δόση του HIMARS, ενός ισχυρού οπλικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας που το Κίεβο ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει το ρεύμα στη μάχη που διαρκεί πολύ μήνες.

Το τελευταίο πακέτο έρχεται αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια έγχυση όπλων 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Ουκρανία που περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατά πλοίων, ρουκέτες πυροβολικού, οβίδες και πυρομαχικά.

Ο πόλεμος έχει εισέλθει σε μια βίαιη φάση φθοράς τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ρωσικές δυνάμεις να συγκεντρώνουν συντριπτική δύναμη πυροβολικού στο Ντονμπάς, το οποίο η Μόσχα διεκδικεί για λογαριασμό των αυτονομιστών.

Η Ουκρανία λέει ότι χρειάζεται τα συστήματα HIMARS για να ταιριάζουν καλύτερα με το βεληνεκές των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που, όπως λέει, χρησιμοποιούνται εκτενώς για να χτυπήσουν τις ουκρανικές θέσεις στο Ντονμπάς.

Η Ουάσιγκτον είπε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το Κίεβο ότι αυτά τα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε ρωσικό έδαφος, φοβούμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι ενώ τα HIMARS είναι σημαντικά για τις ουκρανικές δυνάμεις, κανένα οπλικό σύστημα από μόνο του δεν μπορεί να αλλάξει τον πόλεμο.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει στόχους στην Ουκρανία τους οποίους «δεν έχουν ακόμη χτυπήσει» εάν η Δύση την προμηθεύσει με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς  για χρήση σε κινητά πυραυλικά συστήματα υψηλής ακρίβειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments