Αθλητισμός

Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα Αγκούτ 2-1: Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Έλληνα πρωταθλητή

Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα Αγκούτ 2-1: Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Έλληνα πρωταθλητή

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείο Eurokinissi

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τίτλους και στις τρεις επιφάνειες (χώμα, σκληρή, γρασίδι) και με τις εμφανίσεις του στη Μαγιόρκα έδειξε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Wimbledon σε δύο ημέρες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο γρασίδι, μόλις δύο μέρες πριν από την πρεμιέρα του Wimbledon.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας,  Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-4,3-6,7-6 (2) του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο20) στον τελικό του Mallorca Open και έφτασε στους 9 τίτλους καριέρα του.

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τίτλους και στις τρεις επιφάνειες (χώμα, σκληρή, γρασίδι) και με τις εμφανίσεις του στη Μαγιόρκα έδειξε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Wimbledon.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος του στο 2022 αφού είχε κερδίσει και το Monte Carlo Masters.

Το ματς

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ (1-0) και με το σερβίς του έφτασε με δυσκολία στο 2-0.

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε 2ο μπρέικ (3-0) και με love service game πήγε στο 4-0. Ο Ισπανός πήρε πίσω το ένα μπρέικ (4-2) όμως ο Έλληνας έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 3 μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και με μπρέικ έφτασε στο 2-1! Το υπερασπίστηκε για το 3-1 αλλά ο Ισπανός είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ.

Ο Ρομπέρτο ισοφάρισε σε 3-3 με μπρέικ και με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-3. Με το σερβίς του θα κλείσει το σετ και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 3ο σετ ο Έλληνας πέτυχε μπρέικ στο 4ο γκέιμ (3-1) και με το σερβίς του έφτασε στο 5-2.

Ο Ισπανός είχε μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ και με μπρέικ μείωσε σε 5-4.Ο Τσιτσιπάς με μεγάλη δυσκολία προηγήθηκε με 6-5 και ο Αγκούτ θα οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος φτάνει σε μίνι μπρέικ (2-0) και εν συνεχεία στο 4-1 με το σερβίς του. Νέο μίνι μπρέικ και 5-2 και με το σερβίς του έφτασε σε 4 ματς πόιντ. Με την πρώτη ευκαιρία θα κλείσει το σετ στο 7-6 (2).

Δείτε τον τελευταίο πόντο του τελικού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments