Πολιτική

Όρος Βαρουφάκη για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΜέΡΑ25: Κοινωνικοποίηση της ενημέρωσης

Όρος Βαρουφάκη για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΜέΡΑ25: Κοινωνικοποίηση της ενημέρωσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ιωάνης Βαρουφάκης απάντησε στις προσκλήσεις διαλόγου και κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις 7 + 1 τομές, στις οποίες παρέπεμψε τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.

Ο Ιωάνης Βαρουφάκης απάντησε στις προσκλήσεις διαλόγου και κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις 7 + 1 τομές, στις οποίες παρέπεμψε τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.

Και πράγματι, πολύ δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κάποιος το ριζοσπαστισμό και το ρηξικέλευθο των προτάσεων του επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Σύμφωνα με τον «φιλελεύθερο κομμουνιστή – μαρξιστή», κατά δήλωση προφανώς το ιδίου, για να υπάρξει μια δεύτερη κυβέρνηση ριζοσπαστικής αριστεράς στον τόπο μας, θα πρέπει, ανάμεσα στα άλλα, να κοινωνικοποιηθεί η ενημέρωση.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αντιμετωπισθούν ριζικά/ριζοσπαστικά τα (υπαρκτά) προβλήματα ενημέρωσης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, θα πρέπει να απωλέσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα και να περιέλθουν στο σώμα της ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και η παιδεία και η υγεία.

Οι προϋποθέσεις για την έναρξη ενός διαλόγου επί τη βάσει προγραμματικών συγκλίσεων, με προοπτική μια προοδευτική, αριστερή και ριζοσπαστική διακυβέρνηση, περιλαμβάνουν ακόμη κάποιες, εξίσου μετριοπαθείς προτάσεις, που ο αναλυτής μπορεί να βρει, μετά από σχετική έρευνα, στον επίσημο ιστότοπο του Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς25.

  1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: Άμεση Κατάργηση Χρηματιστήριου Ενέργειας με άμεση εισαγωγή διαφορετικών πλαφόν χονδρικής ανάλογα με το μέσο κόστος παραγωγής της κάθε μονάδας παραγωγής. Μεσοπρόθεσμα: Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ ως παραγωγό, μεταφορέα και πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος υπό το έλεγχο Διαβουλευτικών Συμβουλίων
  2. ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΠΑ & ΦΟΡΟΙ: Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Κατώτατου Μισθού με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2021. Μείωση συντελεστών ΦΠΑ από 24% à15%, από 13% à 6% και για λιπάσματα, βιβλία και πολιτιστικά αγαθά 6% à 0%. Μείωση φορολογικού συντελεστή μικρών επιχειρήσεων στο 10%, μεσαίων στο 20% αλλά και αύξηση για τις μεγάλες στο 30%. Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Κούρεμα χρεών & δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  3. ΣΤΕΓΗ: Άμεση κατάργηση «Ηρακλή». Προστασία πρώτης κατοικίας & μικρομεσαίων επιχειρήσεων από δημόσιο φορέα κόκκινων δανείων («Οδυσσέας»). Ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης, που δεν θα δανείζει ούτε θα πουλάει σπίτια αλλά θα παρέχει άρτιες, ανθρώπινες και οικολογικά δομημένες κοινωνικές κατοικίες σε νέες/ους και στα λαϊκά στρώματα
  4. ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός, όλα τα ορυκτά καύσιμα να παραμείνουν στα έγκατα της γης. Παράλληλα, τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα: Κάθε Στέγη Ένα Φωτοβολταϊκό | Όλες οι Νέες Ανεμογεννήτριες στη Θάλασσα | Η Ελλάδα το Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής & Διανομής Πράσινου Υδρογόνου.
  5. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ περνούν στο ελληνικό κράτος (από την τρόικα) και κοινωνικοποιούνται μέσω: (Α) Λογοδοσίας σε Συμβούλια Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών, και (Β) Ορισμού διοικήσεων από τη νέα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  6. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ & ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & STARTUPS: Ένταξη Υπερταμείου, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ κλπ στην νέα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΑ και δημιουργία του Συστήματος Δημοσιονομικών Συναλλαγών «Δήμητρα»
  • Πρόσκληση σε Διεθνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη σε Όλες τις Μεσογειακές Χώρες
  • Κατάργηση ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ.
  • Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος-Εμιράτα
  • Διεθνής Εκστρατεία για Νέο Κίνημα Αδέσμευτων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments