Κόσμος

Τουρκικές προκλήσεις – Οκτάι: Ή Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή νέα Μικρασιατική Καταστροφή

Τουρκικές προκλήσεις – Οκτάι: Ή Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή νέα Μικρασιατική Καταστροφή
Τουρκικές προκλήσεις - Οκτάι: Οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται για μία ακόμα μέρα, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων συνεχίζουν με την ρητορική της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται για μία ακόμα μέρα, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και ειδικά αυτές του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, να επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά τα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, ο Οκτάι λέει πως η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά.

«Τα νησιά θα αποστρατιωτικοποιηθούν σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Ως Τουρκία θα το κάνουμε αυτό. Θα το αμφισβητήσουμε.  Κι όπου φτάσει αυτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα και η Ε.Ε πρέπει να δει αυτό  το λάθος», τόνισε σε συνέντευξή.

Ο Οκτάι είπε πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά και πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή) αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

«Ή η Ελλάδα θα  συμμαζέψει τα μυαλά της και δεν θα επηρεαστεί από τους άλλους…Είναι φανερό τι κάναμε στις αρχές του 1900 με τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας  όταν πήγαν να κάνουν πράγματα. Τα 100 χρόνια δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στην ιστορία των εθνών. Ζήσαμε με την Κύπρο και αυτή είναι πιο πρόσφατη μνήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν μίλησε ειδικά για το Καστελόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά κάτω από τη μύτη της και δεν θα το ανεχθεί.

«Ευελπιστούμε η Ελλάδα  σύντομα να βάλει μυαλό, και την προειδοποιούμε μην επηρεαστεί από τους άλλους. Αυτοί είναι που θα την εγκαταλείψουν πρώτοι. Έρχεται από απόσταση 600 χιλιομέτρων και στο Καστελόριζο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και μιλάει για παραβίαση εναέριου χώρου και με νευρικό τρόπο παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας. Η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοια προσέγγιση», ανέφερε ο Οκτάι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments