Lifestyle

Γιάννης Πλούταρχος: Χάρη στον Τσαλίκη πήρα το “Αχ κορίτσι μου”

Γιάννης Πλούταρχος: Χάρη στον Τσαλίκη πήρα το “Αχ κορίτσι μου”

Πηγή Φωτογραφίας: Hello.gr

Γιάννης Πλούταρχος: Η ιστορία πίσω από το "Αχ κορίτσι μου"

Η Δέσποινα Βανδή αφιέρωσε την εκπομπή  στους 30 πιο επιτυχημένους ερμηνευτές του έρωτα της τελευταίας 20ετίας και στη Νο1 θέση βρέθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος τραγούδησε ζωντανά.

Στη συνέχεια ο γνωστός τραγουδιστής κάθισε στον καναπέ του Chart Show, με τη Δέσποινα Βανδή να τον ρωτάει αν υπάρχει κάποιο τραγούδι σημαίνει κάτι παραπάνω για τον ίδιο. Ο Γιάννης Πλούταρχος εξομολογήθηκε ότι το τραγούδι «Αχ κορίτσι μου» έχει μία καταπληκτική ιστορία.

«Το τραγούδι “Αχ κορίτσι μου” έχει μία φοβερή ιστορία. Ήρθαν στη ζωή μου δύο παιδιά, δύο δημιουργοί που δεν είχαν ξαναγράψει και δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με αυτό. Μπορεί να έγραφαν και να τραγουδούσαν, όπως ο Αλέξης Σέρκος. Και ο Κοσμάς Κιφοκέρης που έγραψε τον στίχο, δεν είχε ξαναγράψει ποτέ του» αποκάλυψε ο Γιάννης Πλούταρχος. Και συνέχισε: «Μάλιστα όταν είπα στο Κοσμά Κιφοκέρη “γράψε κάτι. μπορείς να γράψεις ένα στίχο;”, εκείνος μου είπε “μου είναι πολύ εύκολο”. Και μου έδωσε το “Αχ κορίτσι μου”»

Σε εκείνο το σημείο, η Δέσποινα Βανδή υποδέχθηκε στο Chart Show τον Κοσμά Κιφοκέρη και τον Αλέξη Σέρκο, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Αχ κορίτσι μου».

«Το κομμάτι είχε γραφτεί το 1998. Είχα γράψει τη μουσική με άλλους όμως στίχους. Όταν τραγουδούσαμε στο Romeo με τον Γιώργο Τσαλίκη, του έλεγα ότι “το τραγούδι μου χαραμίζεται και έπρεπε να το πει ένας Πάριος ή ένας Πλούταρχος”. Κάποια στιγμή μου είπε “με έχεις ζαλίσει. Ο Γιάννης είναι γνωστός σου. Πήγαινέ του το τραγούδι”» ανέφερε ο Αλέξης Σέρκος.

«Χάρη στον Γιώργο Τσαλίκη που επέμενε, πήγα στον Γιάννη. Εκείνος μου είπε “τι ωραίο τραγούδι είναι αυτό; Μπορείς να γράψεις στίχο που να υμνεί τον έρωτα;”. Νόμιζα ότι πήγαινε να με αποφύγει. Εγώ δεν μπορώ να γράψω στίχο πάνω σε στίχο που έχω ήδη γράψει και του είπα “‘Ασ’ το δεν πειράζει”. Γύρισα πίσω και ο Γιώργος Τσαλίκης μου είπε “Ο Νο1 τραγουδιστής στην Ελλάδα σε παρακαλάει και εσύ το παίζεις δύσκολος. Πήγαινε τώρα και πες του ότι του δίνεις το τραγούδι να γράψει άλλος πάνω του στίχο”» συμπλήρωσε.

Τότε την σκυτάλη πήρε ο Κοσμάς Κιφοκέρης επιβεβαιώνοντας αυτό που είπε λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Πλούταρχος. «Τετάρτη ήταν και μου είπε ο Γιάννης “μου έχει δώσει ένας φίλος μου ένα τραγούδι. Εσύ δεν μπορείς να μου γράψεις ένα στίχο;”. Γυρίζω τότε με την έπαρση και του λέω “”μου είναι πάρα πολύ εύκολο”» είπε και συνέχισε: «Τότε ο Γιάννης μου είπε με ύφος “σώπα ρε μεγάλε”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments