Οικονομία Άποψη

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία επέδειξε ανθεκτικότητα

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία επέδειξε ανθεκτικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σταϊκούρας: Ο αρμόδιος υπουργός υποδέχθηκε την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ σημειώνοντας ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί, από μόνο του, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή τη νέα κρίση.

Την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στην αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους καυσίμων τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη δική του τοποθέτηση. Ο αρμόδιος υπουργός υποδέχθηκε την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ σημειώνοντας ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί, από μόνο του, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή τη νέα κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε την Βεστάγκερ για την συμβολή της στην αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, για το Προσωρινό πλαίσιο ενισχύσεων. «Δυνάμει αυτού, οι ελληνικές αρχές έχουν, ήδη, θεσπίσει περί τα 70 μέτρα κρατικών ενισχύσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22 δισ. ευρώ» τόνισε.

«Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ισχυρή δυναμική, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής Επιτροπής που την κατατάσσουν, βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα, στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πέτυχε την έξοδό της από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας» και «12 αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας τα 3 τελευταία χρόνια, που τη φέρνουν ένα μόλις «σκαλοπάτι» πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Δηλαδή πριν από την κατάκτηση και του τελευταίου μεγάλου στόχου αυτής της τετραετίας, ο οποίος έχει τεθεί για το 2023 και αναμένεται να επιτευχθεί» συμπλήρωσε.

O κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι θα συνεχίσει «με εντατικούς ρυθμούς, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης, κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, χρόνιων προβλημάτων εταιρειών του Δημοσίου, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments