Διεθνή

Ουκρανία: Έρευνες για επιζώντες στα ερείπια του βομβαρδισμένου εμπορικού στο Κρεμετσούκ

Ουκρανία: Έρευνες για επιζώντες στα ερείπια του βομβαρδισμένου εμπορικού στο Κρεμετσούκ

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι βρισκόταν μέσα στο εμπορικό κέντρο τη στιγμή του ρωσικού βομβαρδισμού - Για αποτρόπαια πράξη έκαναν λόγο οι ηγέτες της Ομάδας των 7

Συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια του εμπορικού κέντρου στο Κρεμετσούκ που βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις σε μία επίθεση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 36 αγνοούνται. Εκείνη την ώρα βρίσκοταν στο κτίριο τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι.

Πυροσβέστες και στρατιώτες αναζητούν τυχόν επιζώντες, σε μία επίθεση που καταδικάστηκε από Ηνωμένα Έθνη και  Δύση.

Τα μέλη της οικογένειας των αγνοουμένων παρατάχθηκαν σε ένα ξενοδοχείο απέναντι, όπου τα σωστικά συνεργεία δημιούργησαν μια βάση μετά το χτύπημα της Δευτέρας στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, στην περιοχή Πολτάβα, νοτιοανατολικά του Κιέβου.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα όταν δύο ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο εμπορικό κέντρο, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 νοσηλεύτηκαν, ενώ περίπου 36 αγνοούνται, δήλωσε ο Ντμίτρο Λούνιν, κυβερνήτης της Πολτάβα.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) που συνεδρίαζαν στη Γερμανία, δήλωσαν ότι η επίθεση ήταν «αποτρόπαια».

«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.

Ο Ζελένσκι είπε σε μια ομιλία το βράδυ της Δευτέρας σε βίντεο ότι «δεν ήταν ένα τυχαίο χτύπημα, πρόκειται για ένα υπολογισμένο ρωσικό χτύπημα ακριβώς σε αυτό το εμπορικό κέντρο».

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει το χτύπημα, αλλά ο αναπληρωτής πρεσβευτής της στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποίησε το περιστατικό για να κερδίσει τη συμπάθεια ενόψει της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Θα πρέπει να περιμένει κανείς τι θα πει το Υπουργείο Άμυνας μας, αλλά υπάρχουν ήδη πάρα πολλές εντυπωσιακές αποκλίσεις», έγραψε  στο Twitter.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει την Τρίτη κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας μετά την επίθεση. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Stephane Dujarric είπε ότι η επίθεση με πυραύλους ήταν λυπηρή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments