Πολιτική

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Έτοιμη για όλα τα σενάρια η Αθήνα

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Έτοιμη για όλα τα σενάρια η Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις πιθανές προκλήσεις

Τετ α τετ αναμένεται να έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις πιθανές προκλήσεις που θα διατυπώσει ο Τούρκος πρόεδρος και θα εξαρτηθεί από το ποια θέματα και πως θα “ξετυλίξει” στο τραπέζι της Συνόδου. Θα είναι η πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία όπου θα συναντηθούν οι δύο πλευρές. Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο Παλάτι της Μαδρίτης, για το δείπνο που θα παραθέσει στους ηγέτες του ΝΑΤΟ ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Αυτό που περιμένει πάντως η Αθήνα είναι ότι ο Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Για αυτή την περίπτωση, η ελληνική πλευρά έχει  ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο με τον οποίο θα καταρρίπτονται όλα τα επιχειρήματα της Τουρκίας.

Έτοιμη για απαντήσεις η Αθήνα

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», εκθέτοντας τον τουρκικό αναθεωρητισμό, εφόσον προκληθεί από τον Ερντογάν. Εξάλλου, Τον συγκεκριμένο χάρτη ο Ελληνας πρωθυπουργός τον έχει ήδη παρουσιάσει σε πολλούς από τους ηγέτες που θα βρίσκονται στο τραπέζι της Συνόδου. Επίσης, θα έχει μαζί του τα στοιχεία για τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, που αποδεικνύουν τις επικίνδυνες τακτικές της Άγκυρας.

Τι είχε δηλώσει ο Ερντογάν μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Από εκδήλωση στην οποία είχε παρευρεθεί απευθυνόμενος σε νέους είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πήγατε στις ΗΠΑ, μιλήσατε στη Γερουσία, κατά των F-16 της Τουρκίας. Δεν τα χάφτουν αυτά Μητσοτάκη, δεν τα χάφτουν. Έχουν δημιουργηθεί 5+4 βάσεις. Ό,τι και να κάνουν, ας τα κάνουν. Όταν ρωτάμε τι τις κάνουν αυτές τις βάσεις, λένε «εναντίον των Ρώσων». Τι κάνατε στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας; Τα λόγια του είναι γεμάτα ψέματα”, είπε.

Ερντογάν: “Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου – Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας”

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε ”ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο