Διεθνή

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Μικολάιφ

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Μικολάιφ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν πολυκατοικία υπέστη ρωσικό πλήγμα στην ουκρανική πόλη Μικολάιφ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν πολυκατοικία υπέστη ρωσικό πλήγμα στην ουκρανική πόλη Μικολάιφ (νότια) σήμερα [29/6], ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ.

Ο ουκρανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν το κτίριο χτυπήθηκε από βόμβα, πύραυλο, οβίδα του πυροβολικού ή όλμο.

Προετοιμασίες δημοψηφίσματος στη Χερσώνα για ένταξη στη Ρωσία

Η στρατιωτική-πολιτική διοίκηση που επιβλήθηκε από τη Μόσχα στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία, μετέδωσε την Τετάρτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ο αναπληρωτής επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Πολιτικής Διοίκησης Κίριλ Στρεμούσοφ, επιβεβαίωσε λέγοντας “πραγματικά κάνουμε προετοιμασίες για ένα δημοψήφισμα και θα το κάνουμε. Παραδόξως, η περιοχή Χερσώνα θα αποφασίσει να ενταχθεί στη Ρωσία και θα γίνει μια πλήρης συνιστώσα οντότητα”, είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η Χερσώνα βρίσκεται στη νότια Ουκρανία και συνορεύει με την Κριμαία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στα μέσα Μαρτίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας

“Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας για την αποτροπή των ρωσικών επιθέσεων”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, όπως δήλωσε σήμερα ο πρώτος. 18-ζελένσκι

Σε σχόλια που έκανε στο Twitter πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του NATO, ο Ζελένσκι σημείωσε: “Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του NATO @jensstoltenberg. Συντόνισα τις θέσεις την παραμονή της #NATOSummit στη Μαδρίτη. Υπογράμμισα την σημασία ενός ισχυρού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας για την Ουκρανία για την αποτροπή των ρωσικών τρομοκρατικών επιθέσεων”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments