Ελλάδα

4η δόση: Έκτακτη ενημέρωση μετά τη σύγχυση για τους 30 και άνω

4η δόση: Έκτακτη ενημέρωση μετά τη σύγχυση για τους 30 και άνω

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Στην ενημέρωση αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για την 4η δόση στους νεότερους των 60 ετών, καθώς τις τελευταίες ημέρες επικρατεί σύγχυση

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με την 4η δόση εμβολίου στις ηλικίες 30 έως 59 ετών προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες με συνέπεια να ανακοινωθεί πως σήμερα το απόγευμα στις 18:00, θα δοθούν διευκρινίσεις από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Πριν λίγο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα, τη γνωστή ώρα των ενημερώσεων για την Covid-19 (18.00), θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από την κυρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στην ενημέρωση αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για την 4η δόση στους νεότερους των 60 ετών, καθώς τις τελευταίες ημέρες επικρατεί σύγχυση. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μια εβδομάδα πριν η Επιτροπή τόνιζε ότι παραμένει η ισχυρή σύσταση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 60 ετών.

“Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν”, ήταν η ανακοίνωση που οδήγησε σε αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και τους πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments