Διεθνή

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το διυλιστήριο πετρελαίου του Λισιτσάνσκ

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το διυλιστήριο πετρελαίου του Λισιτσάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν διυλιστήριο πετρελαίου στην Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν διυλιστήριο πετρελαίου στην Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή. Παράλληλα το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με το ίδιο, ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολυκατοικία κοντά στην Οδησσό νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολυκατοικία και δύο θερινές κατασκηνώσεις, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. “Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα λόγια του προέδρου ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ως στόχο πολίτες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ζελένσκι: “Είναι μια μεγάλη τιμή και μια μεγάλη ευθύνη”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία και η ΕΕ αρχίζουν ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας τους, μετά την αποδοχή της υποψηφιότητας της χώρας του. «Τώρα, δεν είμαστε πια κοντά. Τώρα είμαστε μαζί», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο και χαιρετίζοντας την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι «μια μεγάλη τιμή και μια μεγάλη ευθύνη» να εργασθούμε για να «υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες» της χώρας, τόνισε. «Καλύψαμε μια διαδρομή 115 ημερών για να αποκτήσουμε το καθεστώς του υποψηφίου και η διαδρομή μας προς την ένταξη δεν θα πρέπει να πάρει δεκαετίες. Οφείλουμε να πάρουμε γρήγορα το δρόμο», είπε ακόμη ο ουκρανός πρόεδρος. «Η Ουκρανία μάχεται για να επιλέξει τις αξίες της, για να είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments