Διεθνή

Ζελένσκι: “Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις”

Ζελένσκι: “Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: "Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ, που έπεσε στα χέρια των Ρώσων"

“Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ, που έπεσε στα χέρια των Ρώσων”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βιντεοσκοπημένο βραδινό του μήνυμα, ο Oυκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του επλήγη κατά τις τελευταίες 24 ώρες από 45 ρωσικούς πυραύλους και ρουκέτες, κάνοντας λόγο για κυνική απόπειρα της Μόσχας να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού λαού.

“Έπεσε” το Σεβεροντόνετσκ – Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο μετά από σφοδρές μάχες

Η πόλη Σεβεροντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται «υπό πλήρη ρωσική κατοχή», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, μετά από μήνες εξαντλητικών και αιματηρών μαχών .

“Οι [Ρώσοι] διόρισαν διοικητή. Όμως η πόλη είναι τόσο κατεστραμμένη που θα είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε ο αρχηγός της στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Στρίουκ.
Περιφερειακοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή ότι τα τελευταία ουκρανικά στρατεύματα στο Σεβεροντόνετσκ έλαβαν εντολή να φύγουν, καθώς ήταν αδύνατο να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τις θέσεις τους. Αυτό ουσιαστικά παραχώρησε την πόλη στη Ρωσία και έθεσε την ανατολική ουκρανική περιοχή του Λουγκάνσκ σχεδόν πλήρως υπό ρωσικό έλεγχο.
Το Σεβεροντόνετσκ ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα προπύργια της Ουκρανίας στην περιοχή. Ο Σέρχι Χέιντεϊ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι ο στρατός πήρε την απόφαση να εκκενώσει “επειδή ο αριθμός των νεκρών σε ανοχύρωτα εδάφη μπορεί να αυξάνεται καθημερινά”.
“Προς το παρόν, δεν υπάρχει δυνατότητα να εγκαταλείψουν την πόλη, οι άνθρωποι μπορούν να προσπαθήσουν να φύγουν μόνο προς την κατεύθυνση των κατεχόμενων εδαφών. Θα διευκολύνουμε την εκκένωση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία”, είπε ο Στριούκ.
Αρκετές εκατοντάδες πολίτες είχαν καταφύγει στο χημικό εργοστάσιο Azot και απέρριψαν τις εκκλήσεις να φύγουν. Νωρίτερα το Σάββατο, ο Χέιντεϊ, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να βομβαρδίζουν το εργοστάσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments