Διεθνή

Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Πλοίο κόπηκε στα δύο από τροπική καταιγίδα

Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Πλοίο κόπηκε στα δύο από τροπική καταιγίδα
Οι αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να βοηθήσουν στη διάσωση το Σάββατο, με τουλάχιστον τρία άτομα από το 30μελές πλήρωμα να έχουν διασωθεί

Δεκάδες μέλη του πληρώματος αγνοούνται στα ανοικτά των ακτών του Χονγκ Κονγκ, αφού ένα πλοίο βιομηχανικής υποστήριξης κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής τροπικής καταιγίδας.

Οι αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να βοηθήσουν στη διάσωση το Σάββατο, με τουλάχιστον τρία άτομα από το 30μελές πλήρωμα να έχουν διασωθεί.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να διασώζεται από ελικόπτερο, καθώς μεγάλα κύματα έπληξαν το κομμένο στα δύο βυθιζόμενο πλοίο.

Το ατύχημα συνέβη περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Χονγκ Κονγκ.

Η Flying Service δεν έδωσε το όνομα ή την προέλευση του σκάφους.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι μέλη του πληρώματος αγνοούνται, ενώ κάποια εγκατέλειψαν το σκάφος που βυθιζόταν από το σφοδρό χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Τσάμπα, η οποία έπνεε  ανέμους 110 χιλιομέτρων  την ώρα.

Η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στο δυτικό τμήμα της παράκτιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ αργότερα το Σάββατο.

Η υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ έστειλε δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα στο σκάφος Fujing 001.

Ο Τσάμπα είναι ο πρώτος τυφώνας της Κίνας για το έτος, σε αυτό που οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα φέρει ρεκόρ βροχοπτώσεων και υψηλούς κινδύνους φυσικών καταστροφών όπως η πυκνοκατοικημένη Γκουαντόνγκ.

Η ονομασία του είναι ταϊλανδική και μεταφράζεται ως το λουλούδι του ιβίσκου.

Ο επικεφαλής μετεωρολόγος του κέντρου Gao Shuanzhu είπε ότι υπάρχει πιθανότητα η καταιγίδα να σπάσει το ρεκόρ σωρευτικών βροχοπτώσεων καθώς μεταφέρει τη ζώνη των μουσώνων στην ενδοχώρα.

Και πρόσθεσε: «Οι άφθονοι υδρατμοί των μουσώνων θα οδηγήσουν σε έντονες βροχοπτώσεις και τεράστιες σωρευτικές βροχοπτώσεις ακραίας φύσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments