Ελλάδα

Φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας: Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία – Πύρινα μέτωπα απειλούν χωριά

Φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας: Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία – Πύρινα μέτωπα απειλούν χωριά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η φωτιά που ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία και κινείται απειλητικά προς κοινότητες οι οποίες εκκενώθηκαν προληπτικά

Απειλητικά κινείται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα.

Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία βρίσκονται σε κίνδυνο, και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα Λάττα».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες»

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε  ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική, με εκπρόσωπο Τύπου την κ. Τζήμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα 3 Ιουλίου, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Επεσήμανε ακόμη, ότι και αύριο (Δευτέρα) παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και εφιστά την προσοχή όλων.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα (4/7)

Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πέντε περιφερειακές ενότητες. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments