Διεθνή

Αίγυπτος: Δεύτερο θύμα από επίθεση καρχαρία – Βρέθηκε η σορός κι άλλης τουρίστριας

Αίγυπτος: Δεύτερο θύμα από επίθεση καρχαρία – Βρέθηκε η σορός κι άλλης τουρίστριας

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Η σορός της δεύτερης γυναίκας, πιθανότατα τουρίστριας από τη Ρουμανία, εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, από το σημείο της πρώτης επίθεσης, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι αιγυπτιακές αρχές

Δύο γυναίκες είναι τα θύματα από επίθεση καρχαρία, όπως αποκάλυψαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση μετά την Αυστριακή τουρίστρια η οποία έχασε τη ζωή της από την επίθεση, εντοπίστηκε άλλη μία σορός, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, από το σημείο της πρώτης επίθεσης.

Οι αιγυπτιακές αρχές παραδέχθηκαν  ότι ανέσυραν άλλο ένα άψυχο σώμα από τη θάλασσα την Παρασκευή αφού εντοπίστηκε σε έναν ύφαλο , νότια της Χουργκάντα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η ταυτότητα της γυναίκας δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά πιστεύεται ότι ήταν Ρουμάνα τουρίστρια που διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής.

 Το τοπικό Κόμμα των Πρασίνων στο Kramsach του Τιρόλου ονόμασε την Elisabeth Sauer, η οποία ήταν δημοτική σύμβουλος από το 1998 έως το 2004, ως την πρώτη γυναίκα που δέχτηκε επίθεση την ίδια περίπου στιγμή με την άλλη τουρίστα.   

Περπατούσε σε ρηχά νερά ενώ χρησιμοποιούσε αναπνευστήρα με πτερύγια κοντά στην παραλία κοντά στη Χουργκάντα ​​και είπε στον σύντροφό της, έναν Αυστριακό αιγυπτιακής καταγωγής, «Θα επιστρέψω για μια στιγμή».

Στη συνέχεια, το βίντεο τη δείχνει να προσπαθεί απεγνωσμένα να φτάσει σε ασφαλές σημείο με τη βοήθεια ενός βατραχοπέδιλου, καθώς τα νερά γύρω της έγιναν κατακόκκινα στον κόλπο Sahl Hasheesh, νότια της Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τρομοκρατημένοι θεατές προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή του αρπακτικού, αλλά κανείς δεν πήδηξε μέσα για να τη βοηθήσει. 

Η αυστριακή πρεσβεία στο Κάιρο είπε ότι βρισκόταν στη χώρα για ένα μήνα με τον σύντροφό της, έναν Αιγύπτιο, και επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα της σήμερα. 

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε την περιοχή για τρεις ημέρες, απαγορεύοντας όλες τις «θαλάσσιες δραστηριότητες», όπως καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, wind surfing και kite sailing.

Τα αλιευτικά σκάφη απαγορεύτηκαν επίσης στα νερά ανοιχτά της Χουργκάντα. 

Αναφορές από το πρακτορείο ειδήσεων AFP και τα αυστριακά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι η επίθεση διαπράχθηκε από έναν καρχαρία Mako, ενώ τοπικές αιγυπτιακές εφημερίδες έχουν ονομάσει το ζώο ως λευκό καρχαρία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διερευνά τις επιθέσεις, που θεωρούνται σπάνιες στην περιοχή.

Το θέρετρο είναι δημοφιλές στους Ρώσους τουρίστες και παραμένει ανοιχτό σε αυτούς σε αντίθεση με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ζητάμε από τους Ρώσους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση όταν βρίσκονται στο νερό και να ακολουθούν αυστηρά τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί από τις αιγυπτιακές αρχές για κολύμπι, καταδύσεις και ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα και στα ανοικτά των ακτών», είπαν στους τουρίστες το γενικό προξενείο τους στη Χουργκάντα.

Οι επιθέσεις καρχαριών στην Αίγυπτο είναι σπάνιες – αλλά η Ερυθρά Θάλασσα έχει περισσότερα από 44 είδη ψαριών, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments