Διεθνή

Βρετανία: Παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί του στρατού στα social media

Βρετανία: Παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί του στρατού στα social media

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο βρετανικός στρατός έχει 362.000 ακόλουθους στο Twitter, ενώ το κανάλι του στο YouTube έχει 177.000 συνδρομητές

Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί του στο Twitter και στο YouTube παραβιάστηκαν την Κυριακή.

Ο λογαριασμός του στρατού στο Twitter (@BritishArmy) έχει αναδημοσιεύσει μια σειρά αναρτήσεων που σχετίζονται με ψηφιακά πιστοποιητικά πνευματικής ιδιοκτησίας (NFT). Στο YouTube ο λογαριασμός μετονομάστηκε σε «Ark Invest» και εμφάνιζε πολλά βίντεο σχετικά με κρυπτονομίσματα.

«Είμαστε ενήμεροι για την παραβίαση των λογαριασμών του στρατού στο Twitter και στο YouTube και είναι σε εξέλιξη έρευνα» για το θέμα, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο βρετανικός στρατός έχει 362.000 ακόλουθους στο Twitter ενώ το κανάλι του στο YouTube έχει 177.000 συνδρομητές.

Η Ark Invest είναι το όνομα μιας διεθνούς παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας.

Microsoft: Έκθεση για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία

Τον περασμένο Μάιο η Microsoft είχε δημοσιεύσει έκθεση αναφέροντας πως έχει εντοπίσει ότι η Ρωσία έχει κάνει πάνω από 200 κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 8 Απριλίου.

Οι κύριες  ομάδες κακόβουλων λογισμικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για καταστροφική δραστηριότητα στο πλαίσιο των ανελέητων ψηφιακών επιθέσεων της Ρωσίας περιλαμβάνουν τις εξής: WhisperGate, HermeticWiper (FoxBlade γνωστό και ως KillDisk), HermeticRansom (SonicVote), IssacWiper (Lasainraw), CaddyWiper, DoubleZ (DoubleZeroBlade, και IndiaBlade).

Το 32% των 38 καταστροφικών επιθέσεων εκτιμάται πως είχαν ως στόχο τους ουκρανικούς κυβερνητικούς οργανισμούς σε εθνικό, περιφερειακό και επίπεδο πόλης, με πάνω από το 40% των επιθέσεων να στοχεύουν οργανισμούς σε τομείς ζωτικής σημασίας υποδομών στη χώρα.

Η έκθεση

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, μία από τις ομάδες που έκανε τις επιθέσεις, είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν και για αντίστοιχη επίθεση που είχε γίνει στην SolarWinds το 2020. Τότε είχε γίνει προσπάθεια από την ίδια ομάδα να παραβιάσει εταιρείες πληροφορικής που εξυπηρετούσαν κυβερνητικούς πελάτες σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας την πρόσβαση σε δεδομένα από δυτικούς οργανισμούς εξωτερικής πολιτικής.

«Η χρήση κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία φαίνεται να συσχετίζεται  και με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εταιρείας», είπε ο Τομ Μπερτ, εταιρικός αντιπρόεδρος για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πελατών. «Πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments