Διεθνή

Ουκρανία: Βραβείο Ειρήνης στην Amazon

Ουκρανία: Βραβείο Ειρήνης στην Amazon

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ουκρανία απένειμε το Ουκρανικό Βραβείο Ειρήνης στην εταιρεία Amazon για την υποστήριξη της χώρας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς

Η Ουκρανία απένειμε το Ουκρανικό Βραβείο Ειρήνης στην εταιρεία Amazon για την υποστήριξη της χώρας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς. Το Βραβείο Ειρήνης της Ουκρανίας θεσπίστηκε από τον Ουκρανό Πρόεδρο αναφορικά με κυβερνήσεις, αξιωματούχους, πολιτικούς ηγέτες και εταιρείες, που εμπράκτως υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Ουκρανό Υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Μιχάιλο Αλμπέρτοβιτς Φεντόροβ, σε συνάντηση στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Και πράγματι, η Amazon Web Services, η μεγαλύτερη στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, υποστηρίζει ενεργά την Ουκρανία. Η εταιρεία βοήθησε στη διάσωση της ψηφιακής υποδομής της χώρας. 

Ειδικότερα, η μετάβαση των κρατικών μητρώων και των κρίσιμων βάσεων δεδομένων της Ουκρανίας στην πλατφόρμα cloud AWS ήταν εξαιρετικά σημαντική, όπως υποστηρίζουν σήμερα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σε σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Ακόμη, ο Μ. Α. Φεντόροφ και ο Διευθυντής Κυβερνητικού Μετασχηματισμού της AWS, Λίαμ Μάξγουελ, συζήτησαν τη συνεργασία για τη ψηφιακή μίσθωση δανείου και την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας μετά το πέρας των πολεμικών συγκρούσεων.

Μάλιστα, η Amazon δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει με τεχνολογικές λύσεις για την ψηφιοποίηση του τομέα της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είναι η Amazon η πρώτη εταιρεία που λαμβάνει το Βραβείο Ειρήνης της Ουκρανίας. Το Βραβείο έχει ακόμη απονεμηθεί στην Google και την Microsoft, δύο παγκοσμίως γνωστές εταιρείες, οι οποίες στήριξαν και στηρίζουν την Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments