Πολιτική

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με τις δράσεις της κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού

Με τις δράσεις της κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. “Αύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη μέρα που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα του 2015 και τα capital controls. «Ας μην ξεχνάμε τι προηγήθηκε» σημείωσε, «μια 4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, που έφερε τη χώρα ένα βήμα από τον γκρεμό. Συνεχίστηκε με μια καταιγίδα φόρων και έσβησε αφήνοντας ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα

“Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα, με δυναμική ανάπτυξη και με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Επίσης, με τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ αποπλήρωσε νωρίτερα το ΔΝΤ. Σε ένα μήνα -συνέχισε- απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία, ενώ έρχεται και η πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

«Όλα αυτά δεν ήταν εύκολα και δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές. Επί 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας εισαγόμενες κρίσεις. Όλες οι δοκιμασίες έγιναν ευκαιρίες, χωρίς να χαθεί ο κυβερνητικός προσανατολισμός στον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο. Γιατί αυτούς αφορούν τα μέτρα που λαμβάνονται» είπε.

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί δεν τα κάνατε αυτά επί τέσσερα χρόνια; Δεν προλάβατε;

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στον εργασιακό τομέα (αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, κάρτα εργασίας, τηλεργασία, γονικές άδειες, βρεφονηπιακοί σταθμοί), ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Γιατί δεν τα κάνατε αυτά επί τέσσερα χρόνια; Δεν προλάβατε; Ήσασταν απασχολημένοι να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια;».

Για την κοινωνική πολιτική

“Στα ζητήματα εργασίας κομβική τομή είναι η διπλή αύξηση κατώτατου μισθού στην χώρα. Τον παραλάβαμε 650 ευρώ και είναι 713 ευρώ και αν υπολογίσουμε ταυτόχρονη μείωση φόρων το συνολικό όφελος ξεπερνά 1000 ευρώ. Ένας επιπλέον μισθός για κάθε εργαζόμενο. Αυτό δίνει σήμερα την 9η θέση στην ΕΕ πάνω και από την Πορτογαλία που προβάλλουν ως πρότυπο. Η αύξηση αυτή είναι αύξηση και στις 3ετίες και επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε. Είναι χρήσιμο ανάχωμα στις συγκυρίες. Ο πρόσθετος μισθός δεν αντισταθμίζει πλήρως τις συνέπειες κρίσης όμως σε συνδυασμό με άλλες ενέργειές μας όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, πρωτοβουλίες στήριξης διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί πρόσθετη ασπίδα για τους πιο αδύναμους. Δείχνουμε για ποιους ενδιαφερόμαστε περισσότερο. Μια ακόμα πρωτοβουλία είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τους 4 πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής

Εργασία: καλύτερες συνθήκες δουλειάς

  • Καταπολέμηση ανεργίας
  • Κοινωνική ασφάλιση
  • Προστασία πιο αδύναμων ώστε κανείς να μην μένει πίσω

Κοινωνική θα μπορούσε να ονομαστεί κάθε πολιτική μας. Προσλήψεις για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, στροφή σε ποιο ποιοτικά πανεπιστήμια, στήριξης κατάρτισης και επενδύσεις που έφεραν μετά από πολλά χρόνια πάνω από το φράγμα των 4 εκατ. εργαζόμενων.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments