Πολιτική

Τσίπρας: Δείτε live την δευτερολογία του για την κοινωνική πολιτική

Τσίπρας: Δείτε live την δευτερολογία του για την κοινωνική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο κ. Τσίπρας είπε: "Μας είπατε γελώντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ποιος σας πιστεύει;"

“Δεν ντρέπεστε που έρχεστε πάλι να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, στη δευτερολογία του στη Βουλή. «Ισχυριστήκατε ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις από το 2023. Αυξήσεις όμως θα δουν μόνο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι» είπε και σχολίασε πως τις αυξήσεις «τρώνε» το κόστος της ενέργειας και οι αυξήσεις στα είδη βασικής κατανάλωσης.

Για τις εκλογές

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Μας είπατε γελώντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ποιος σας πιστεύει; Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου; Γιατί κάθε δεύτερη ημέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Μαζέψτε τους βουλευτές σας».

Σχετικά με τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ντυθήκατε ΚΚΕ σήμερα. Μας είπατε ότι δώσατε μια πολύ μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα και ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού μερικής απασχόλησης έχει μειωθεί 28%.

Με το που αναλάβατε, καταργήσατε την αιτιολογημένη απόλυση. Καταργήσατε το οκτάωρο, τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Όταν όλη η Ευρώπη θεσπίζει τεκμήριο υπέρ της εργασίας για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες, εσείς νομοθετήσατε το ακριβώς αντίθετο. 5% επί των ημερών σας μειώθηκε η εργασία. Όταν επί των ημερών μας μειώθηκε κατά 10% μας λέγατε ότι καταστρέφουμε τη χώρα. Ξέρετε πόσοι είναι οι άνεργοι στη χώρα; 919.236 είναι οι άνεργοι στη χώρα. Είμαστε για να πανηγυρίζουμε; Εμείς δεσμευόμαστε ότι όλα όσα ξηλώσατε από την αρχή της θητείας, θα επανατοποθετηθούν».

Για την Novartis

Για τη Novartis είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι είναι αμετανόητος: «Ο κ. Γεωργιάδης είπε μια συγγνώμη, εσείς τίποτα, δεν είπατε μια συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κάποιος είναι ένοχος πριν αποδειχτεί η ενοχή του. Έλεγα μακάρι να βγει αθώος. Εσείς τους είπατε συμμορίτες, υπόκοσμο. Το ίδιο κάνετε τώρα για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μυαλό δεν βάλατε. Μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, είναι αθώος ο Παπαγγελόπουλος, η δικαιοσύνη θα κρίνει, όχι εσείς. Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός. Κρατήστε μια στάση ευθύνης.»

Δείτε την ομιλία

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments