Πολιτική

Τσίπρας: Δείτε live την ομιλία του για την κοινωνική πολιτική

Τσίπρας: Δείτε live την ομιλία του για την κοινωνική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τσίπρας: Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο. Αυτό που ξέρω, κύριε Μητσοτάκη, είναι ότι εδώ και πολύ καιρό παίζετε εν ου παικτοίς με τα πάντα. Αυτό το παιχνίδι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Ξεχάσατε να αναφέρετε πέντε τουλάχιστον λέξεις δεν είπατε τη λέξη ακρίβεια, πληθωρισμός, δεν είπατε τη λέξη βενζίνη και δεν είπατε τη λέξη σκευωρία, Novartis. H ομιλία σας σήμερα θα είναι πράγματι, όπως θα έλεγε ο Τσακαλώτος, case study. Πως μπορεί κανείς σε 46 λεπτά να κάνει το μαύρο άσπρο και να πει τόσα πολλά ψέματα. Ντυθήκατε σήμερα για να μιλήσετε για την κοινωνική πολιτική, όχι σοσιαλδημοκράτης, ΚΚΕ ντυθήκατε. Μας είπατε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Να παρουσιάζεστε ως φιλεργατικός, ως πρωθυπουργός με κοινωνικό πρόσωπο. Επενδύετε, κύριε Μητσοτάκη, σε ένα κοινό που θεωρείτε ότι έχει άγνοια. Είναι ο λαός ναι εμάς μας αρέσει να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη που έχει ισχυρό πρόσημο και φορτίο σε αυτήν εδώ τη χώρα. Μην τον υποτιμάτε, έτσι, το λαό” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

“Πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο. Αυτό που ξέρω, κύριε Μητσοτάκη, είναι ότι εδώ και πολύ καιρό παίζετε εν ου παικτοίς με τα πάντα. Αυτό το παιχνίδι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις. Και θέλω να ξεκαθαρίσω εμείς ζητάμε εδώ και έξι μήνες εκλογές και τις ζητάμε γιατί η χώρα οδηγείται σε βαθύ αδιέξοδο από τις επιλογές σας. Σας ζητάω λοιπόν σήμερα να σταματήσετε να μαδάτε την μαργαρίτα και να δώσετε μια απάντηση.  Πως θα προχωράτε έτσι; Πάρτε μια θέση. Σας καλώ να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας” ανέφερε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως ο πρωθυπουργός πρέπει να προκηρύξει εκλογές.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

“Εμείς στέλνουμε όπλα βαρέα στην Ουκρανία τέταρτοι στην Ευρώπη ικανοποιώντας την απαίτηση των Αμερικανών συμμάχων μας και εκείνοι θα δίνουν αεροπλάνα στην Τουρκία για να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε ικανοποιημένος. Συγχαρητήρια” ανέφερε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο και στο BBC και σε σχετικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας.

Για το Turkaegean

“Πως το καταφέρατε αυτό με το Turkaegean; Θέλει πάρα πολύ κόπο για να τα καταφέρετε. Να έχει κατατεθεί το αίτημα από τον Ιούλιο του 2021 και να βρίσκεται 6 μήνες στο συρτάρι και να μην υπάρχει μια δομή ένας υφυπουργός για να το σταματήσει. Εμείς δεν σας κατηγορούμε για προδοσία. Έχω εθνική ευθύνη να καυτηριάζω τις διπλωματικές ήττες της χώρας. Ταυτόχρονα όμως δηλώνω και να το ακούσουν πολύ καλά μέσα και έξω στη χώρα, απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν είμαστε ενωμένοι. Απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων θα είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι” σημείωσε για την καμπάνια Turkaegean.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments