Αθλητισμός

Basketball Champions League: «Κλήρωσε» για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι στο BCL

Basketball Champions League: «Κλήρωσε» για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι στο BCL

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Basketball Champions League: Τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League για τη σεζόν 2022-23 έμαθαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι

Τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League για τη σεζόν 2022-23 έμαθαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι.

Η Ένωση κληρώθηκε στον 2ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αναμετρηθεί με την τουρκική Πίναρ Καρσίγιακα, τη γερμανική Τέλεκομ Βόννης και την ιταλική Ρέτζιο Εμίλια.

Οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη γαλλική Ντιζόν, την ιταλική Ντιναμό Σάσαρι και μια ομάδα από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Τέλος, το Περιστέρι κληρώθηκε στον 8ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αναμετρηθεί με την ισπανική Τενερίφη, τη Ρίτας Βίλνιους από τη Λιθουανία και την Μπνέι Χέρζλιγια από το Ισραήλ.

Η «αυλαία» της κανονικής περιόδου ανοίγει στις 4 Οκτωβρίου.

Πόσες ομάδες υπέβαλαν αίτηση

Περισσότερες από 70 ομάδες υπέβαλαν αίτηση για μια θέση στη σεζόν 2022-23 του Basketball Champions League και σε 52 από αυτές άναψε το «πράσινο φως» από το συμβούλιο της διοργάνωσης, το οποίο συνεδρίασε σήμερα (23 Ιουνίου). Συνολικά θα λάβουν μέρος τη νέα αγωνιστική περίοδο ομάδες από 29 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ.

Το Basketball Champions League 2022-23 θα εκκινήσει με τους Προκριματικούς Γύρους στις 21 Σεπτεμβρίου, με 24 ομάδες να ψάχνουν τα τέσσερα «εισιτήρια» της πρόκρισης. Θα ενταχθούν στις 28 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στην κανονική περίοδο.

Η κανονική περίοδος αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου και η μορφή παραμένει αμετάβλητη – 32 ομάδες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, οι νικητές των ομίλων προχωρούν κατευθείαν στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες της δεύτερης και τρίτης θέσης αναμετρώνται στη σειρά Play-In τον Ιανουάριο του 2023. Οι 8 καλύτερες ομάδες από τη φάση των 16 θα αγωνιστούν στα προημιτελικά του Απριλίου, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται με το Final Four που ξεκινά τον Μάιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments