Πολιτική

Πέτσας: Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές

Πέτσας: Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Προσλήψεις, όπως και πέρυσι, γίνονται και φέτος από την Αυτοδιοίκηση», σημείωσε

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μίλησε σήμερα το πρωί  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας  αλλά και για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Μιλώντας στο Mega τόνισε για τις πυρκαγιές πως η κυβέρνηση έχει βγάλει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία σε 48 δήμους για τον καθαρισμό αστικών δασών.

«Σημασία έχει να περνάει το έργο στην κοινωνία. Δώσαμε 100 εκατομμύρια για καθαρισμό των δασών. Κρίσιμο για όλους τους υπουργούς είναι το έργο τους να φαίνεται. Προφανώς δεν αρκεί να εντάξουμε εμείς σαν υπουργείο Εσωτερικών τα έργα, αλλά αυτά να δημοπρατηθούν και να γίνουν για να τα απολαύσουν οι πολίτες», είπε. «Φέτος υπάρχουν πράγματα, έχουν γίνει πράγματα που δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις πυρκαγιές στην Ηλεία αλλά και στην Ιτέα, απάντησε: «Για τις φωτιές στην Ηλεία αλλά  και στην Ιτέα θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις των αρμοδίων ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα  τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο της περιοχής που τους άκουσα να δηλώνουν ότι η κινητοποίηση ήταν πολύ καλύτερη νύχτα με τη μέρα, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Πυρκαγιές θα υπάρχουν και σημασία έχει το πώς αντιδρούμε και πώς προσπαθούμε να τις περιορίσουμε».

400 δασοκομάντος και 250  στη «μάχη»

«Προσλήψεις, όπως και πέρυσι, γίνονται και φέτος από την Αυτοδιοίκηση», σημείωσε εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός. «Υπάρχουν φυσικά και οι τετράμηνες εποχικές προσλήψεις, ωστόσο φέτος έχουμε και δυνάμεις που δεν τις είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Εχουμε περίπου 400 δασοκομάντος δικούς μας που προσλήφησαν πέρυσι και άλλους  250 ανθρώπους από το εξωτερικό και φιλοξενούνται στη χώρα. Επίσης, τα εναέρια μέσα είναι περισσότερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments