Αθλητισμός

Euroleague: Αποκλεισμός από τους αγώνες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Euroleague: Αποκλεισμός από τους αγώνες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Euroleague: Τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τα φετινά παιχνίδια της Euroleague αποφάσισε η πρώτη γενική συνέλευση της διοργάνωσης, η οποία έγινε χωρίς τον Τζόρντι Μπερτομέου

Τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τα φετινά παιχνίδια της Euroleague αποφάσισε η πρώτη γενική συνέλευση της διοργάνωσης, η οποία έγινε χωρίς τον Τζόρντι Μπερτομέου. Παρόλα αυτά ο ρωσικός σύλλογος θα μετέχει κανονικά και θα παραμένει ενεργός στη λήψη αποφάσεων.

Η “ρωσική αρκούδα” παραμένει ισότιμο μέλος σε όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται για την Euroleague και όχι μόνο.

Για την τελευταία απόφαση, οι ψήφοι ήταν 15-5. Μειοψήφησε το μπλοκ των τριών ισπανικών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και των δύο τουρκικών ομάδων (Εφές, Φενέρμπαχτσε).

Οι Μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets συνεδρίασαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επανεξέταση και έγκριση της λίστας των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Turkish Airlines EuroLeague και 7DAYS EuroCup 2022-2023.

2. Τροποποίηση του καταστατικού των αγώνων της EuroLeague με την προσθήκη νέου άρθρου που διέπει τις συνέπειες της εφαρμογής του άρθρου 151 («απρόβλεπτες περιστάσεις»), ιδίως τον περιορισμό των επιπτώσεων στα δικαιώματα των αδειοδοτημένων σωματείων όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων.

Οριστικά παρελθόν ο Μπερτομέου

Οριστικά παρελθόν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Euroleague αποτελεί ο Τζόρντι Μπερτομέου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο επέμεινε στην αποχώρηση του Ισπανού.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των μετόχων της διοργάνωσης είχε ταχθεί στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου (2/11) υπέρ της απομάκρυνσης του 63χρονου παράγοντα με ψήφους 6-5, με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις Κάουνας και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τάσσονται κατά του Μπερτομέου, τον οποίο στήριξαν τότε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Φενερμπαχτσέ και Αναντολού Εφές.

bertomeu

Ο συγκεκριμένος συσχετισμός δυνάμεων δεν διαφοροποιήθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα ο Μπερτομέου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO της EuroLeague Basketball το καλοκαίρι του 2000, να μη συνεχίζει στο πόστο του και τους μετόχους να καλούνται πλέον να αναδείξουν τον διάδοχό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έλαβε κανονικά μέρος στην ψηφοφορία, καθώς παραμένει μέτοχος της Euroleague Basketball, έστω κι αν δεν θα αγωνιστεί στη νέα σεζόν της διοργάνωσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments