Nέα της αγοράς

Ανοίγει νέο ξενοδοχείο το Ikos Resorts στην Κέρκυρα

Ανοίγει νέο ξενοδοχείο το Ikos Resorts στην Κέρκυρα

Πηγή Φωτογραφίας: Los Naranjos Golf Club

Ο όμιλος, μετά την εξαγορά συνολικής έκτασης άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. στον κόλπο του Κισσάμου Χανίων, προχωρά στη δημιουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στο νησί.

Την έκτη κατά σειρά προσθήκη στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο και τη δεύτερη τοποθέτηση στην Κέρκυρα ανακοίνωσαν τα Ikos Resorts. Η νέα μονάδα που θα ονομαστεί Ikos Odisia, βρίσκεται και αυτή, όπως και το Ikos Dassia, που άνοιξε το 2018, στον κόλπο της Δασιάς και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ανοίξει στις 19 Μαΐου 2023.

Η επένδυση

Το κτιριακό συγκρότημα (μετά την εξαγορά του πρώην Club Med) αναπτύσσεται σε έκταση 242 στρεμμάτων, διαθέτοντας 395 δωμάτια, σουίτες, bungalow και βίλες. Παράλληλα, το Ikos Odisia θα διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, 10 θερμαινόμενες εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες και παραλία μήκους 420 μέτρων. Η επένδυση υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ .

Σύμφωνα με την εταιρεία, το θέρετρο, πέντε αστέρων, θα συνεργαστεί με τοπικούς προμηθευτές και θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον τις μισές θέσεις να καλυφθούν από κατοίκους του νησιού.

Το Ikos Odisia, θα αποτελέσει την έκτη μονάδα των Ikos Resorts, μετά τα Ikos Dassia στην Κέρκυρα, Ikos Olivia και Ikos Oceania στην Χαλκιδική, Ikos Aria στην Κω και Ikos Andalusia στην Ισπανία. Σημειώνεται πως τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη επενδυτικών σχημάτων.

Το πλάνο στην Κρήτη

Ο όμιλος, μετά την εξαγορά συνολικής έκτασης άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. στον κόλπο του Κισσάμου Χανίων, προχωρά στη δημιουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στο νησί.

Το resort πέντε αστέρων Ikos Kissamos θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023 και η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται το Μάιο του 2025. Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 χιλιάδων τ.μ., ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Η συνολική επένδυση του ομίλου Sani/Ikos στην Κρήτη, θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Το άνοιγμα στην Ιβηρική χερσόνησο

Τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στην Mallorca, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσει το Μάιο 2023 υπό την επωνυμία Ikos Porto Petro, ενώ με την απόκτηση του Alfamar Beach Resort στην Algarve της Πορτογαλίας, ο όμιλος θα λειτουργήσει το Μάιο του 2024 το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση.

Επιπλέον, ο όμιλος Sani/Ikos προχωρά στην ανάπτυξη των υφιστάμενων ξενοδοχείων του, με την περαιτέρω επέκταση τόσο του Ikos Andalusia στη Marbella, όσο και του Porto Sani στο Sani Resort στην Χαλκιδική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments