Οδηγός

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Σε ΦΕΚ η σύσταση των ΟΠΠΙ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Σε ΦΕΚ η σύσταση των ΟΠΠΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Νόμος του κράτους είναι η σύσταση και ο τρόπος λειτουργίας των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Νόμος του κράτους είναι η σύσταση και ο τρόπος λειτουργίας των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που συστάθηκαν με νέες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία. Το νέο διάταγμα υπ’ αριθμ. 53, που φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθορίζει τα ζητήματα οργάνωσης, συγκρότησης, λειτουργίας και εξοπλισμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, καθώς και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της. Σύμφωνα με τον (πλέον) νόμο του κράτους, οι Ο.Π.Π.Ι. συγκροτούνται με απόφαση του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για το σκοπό αυτό και διατίθενται, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στις οποίες υπάγονται, σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την εκτέλεση της αποστολής τους.

Οι Ο.Π.Π.Ι. διατίθενται με κριτήριο την ύπαρξη και έκταση των αναγκών που διαπιστώνονται μετά από προηγούμενη πρόσκληση διαβούλευσης προς τον Πρύτανη πριν από το στάδιο της αρχικής διάθεσης Ο.Π.Π.Ι. στο Α.Ε.Ι., λαμβανομένων υπόψη τυχόν προηγούμενων περιστατικών παραβατικότητας και των τυχόν υφισταμένων σχεδίων ασφαλείας των Α.Ε.Ι. Σε περίπτωση που οι ως άνω ειδικοί φρουροί δεν διατίθενται σε Α.Ε.Ι. για την εκτέλεση της αποστολής τους, τοποθετούνται σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι το προσωπικό τους θα επιχειρεί σε όλους τους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους των ΑΕΙ.

Από Σεπτέμβρη στα Πανεπιστήμια

Με το που ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) είναι έτοιμες να κάνουν πράξη τον σχεδιασμό που έχει η ελληνική Αστυνομία, υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο Mega, για την παρουσία της Αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια ο υπουργός δήλωσε πως οι ομάδες έχουν εκπαιδευτεί και είναι έτοιμες να κάνουν πράξη τον σχεδιασμό που έχει η ελληνική Αστυνομία, με το που ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments