Διεθνή

Ζελένσκι: Καρατόμησε πέντε διπλωμάτες

Ζελένσκι: Καρατόμησε πέντε διπλωμάτες

Πηγή Φωτογραφίας: ndtv

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την απόλυση των πρεσβευτών της Ουκρανίας σε Γερμανία, Ινδία, Τσεχία, Νορβηγία και Ουγγαρία

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, χωρίς εξήγηση ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέπεμψε συνολικά πέντε διπλωμάτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με τον προεδρικό ιστότοπο, ο Ζελένκσι απέλυσε τον πρεσβευτή του Κιέβου στη Γερμανία το Σάββατο, καθώς και αρκετούς άλλους κορυφαίους ξένους απεσταλμένους.

Σε ένα διάταγμα που δεν έδωσε λόγο για την κίνηση, ανακοίνωσε την απόλυση των πρεσβευτών της Ουκρανίας στη Γερμανία, την Ινδία, την Τσεχία, τη Νορβηγία και την Ουγγαρία.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι απεσταλμένοι θα λάμβαναν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Ζελένσκι προέτρεψε τους διπλωμάτες του να συγκεντρώσουν διεθνή υποστήριξη και στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία καθώς προσπαθεί να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι σχέσεις του Κιέβου με τη Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό και επίσης τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ήταν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Οι δύο πρωτεύουσες βρίσκονται επί του παρόντος σε αντιπαράθεση για έναν στρόβιλο γερμανικής κατασκευής που υποβάλλεται σε συντήρηση στον Καναδά. Η Γερμανία θέλει η Οττάβα να επιστρέψει τον στρόβιλο στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom για να αντλεί φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Το Κίεβο προέτρεψε τον Καναδά να διατηρήσει τον στρόβιλο, λέγοντας ότι η αποστολή του στη Ρωσία θα συνιστούσε παραβίαση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments