Διεθνή

Νέα Υόρκη: Τι να κάνετε σε περίπτωση ρωσικής πυρηνικής επίθεσης

Νέα Υόρκη: Τι να κάνετε σε περίπτωση ρωσικής πυρηνικής επίθεσης

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Στο διάρκειας 90 δευτερολέπτων βίντεο, που κυκλοφόρησε από το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της πόλης λέει στους Νεοϋορκέζους, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε ν επιβιώσουν μιας πυρηνικής επίθεσης

Ένα περίεργο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της Νέας Υόρκη με συμβουλές και οδηγίες για το τι να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία.

Στο διάρκειας 90 δευτερολέπτων βίντεο,που κυκλοφόρησε από το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της πόλης λέει στους Νεοϋορκέζους: «Έγινε λοιπόν μια πυρηνική επίθεση. Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί. Απλά να ξέρεις ότι το μεγάλο έχει χτυπήσει. ΕΝΤΑΞΕΙ. Οπότε τι κάνουμε?’

Ένας εκπρόσωπος της πόλης λέει στους πολίτες: “Ενώ η πιθανότητα να συμβεί ένα περιστατικό με πυρηνικά όπλα μέσα/κοντά στη Νέα Υόρκη είναι πολύ χαμηλή, είναι σημαντικό οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν τα βήματα για να παραμείνουν ασφαλείς”.

Τους ενθαρρύνει να ακολουθήσουν αυτά τα «βασικά, απλά βήματα σε περίπτωση τέτοιου περιστατικού».

Τα τρία απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι Νεοϋορκέζοι είναι να «μπουν μέσα, να μείνουν μέσα και να μείνουν συντονισμένοι» στις εκπομπές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Υπάρχει μια υπενθύμιση ότι η διαμονή σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι επιλογή. «Μην βγείτε έξω μέχρι να πουν οι αξιωματούχοι ότι είναι ασφαλές», μας λένε.

Για όσους εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, υπάρχουν οι ακόλουθες οδηγίες: «Αν ήσασταν έξω μετά την έκρηξη, καθαριστείτε αμέσως. Αφαιρέστε και βάλτε σε σακούλα τα ρούχα που φορούσατε, για να κρατήσετε τη ραδιενεργό σκόνη ή τη στάχτη μακριά από το σώμα σας».

Τέλος, οι αρχές ενθαρρύνουν τους Νεοϋορκέζους να κατευθυνθούν σε υπόγεια, αν διαθέτουν. Το βίντεο τελειώνει με τον εκπρόσωπο των αρχών να λέει: «Εντάξει. Τα καταφέρατε».

Τον Μάιο του 2022, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης εξέδωσαν μια ανατριχιαστική νέα πυρηνική απειλή για τις ΗΠΑ, υποστηρίζονταν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να εξαφανίσει ολόκληρη την ανατολική και τη δυτική ακτή με μόλις τέσσερις πυραύλους.

Δείτε το βίντεο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments