Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο στην Παιδεία: Δείτε live την ομιλία

Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο στην Παιδεία: Δείτε live την ομιλία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με την εμπρηστική επίθεση στον όμιλο Real Group ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι προτεραιότητες μας παραμένουν αδιαπραγμάτευτες

“Οι προτεραιότητες μας παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Πρόσβαση σε αναβαθμισμένη γνώση για όλα τα ελληνόπουλα. Ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω αλλά οι ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ανθρώπους. Νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει ότι τους χαϊδεύω τα αφτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο. Νοιάζομαι σημαίνει να οπλίζω τα μυαλά και τις δυνατότητες των νέων για να αρπάξουν τα ευκαιρίες του αύριο με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Σε διαφορετική περίπτωση οι ψεύτικες υποσχέσεις διαμορφώνουν ψεύτικο μέλλον. Διευρύνουμε την ισχύ του δημόσιου πανεπιστημίου ανοίγοντας δράσεις του στο διεθνές πεδίο” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Αυτές τις ρυθμίσεις τις κατήρτισε το Υπ Παιδείας όμως πιστεύω ότι τις έχει επιβάλλει η κοινωνία. Τις δικές της απαιτήσεις μεταφράσαμε σε άρθρα. Η απήχηση των περισσότερων άρθρων υπερβαίνει τα κομματικά όρια. Με μακρά διαβούλευση με πανεπιστημιακή κοινότητα στηρίζει τον κεντρικό πυρήνα του νομοσχεδίου. Και στην κοινή γνώμη όλες οι έρευνες καταδεικνύουν σχεδόν καθολική αποδοχή. Σε σχετική έρευνα ακόμα και ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης χαιρετούν καινοτομίες που εισάγουμε. 3 στους 4 οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με εσωτερικό Εράσμους. 4 στους 5 με την καθιέρωση της πρακτικής άσκησης. Είναι η κατάλληλη πρωτοβουλία την κατάλληλη στιγμή και η αξ αντιπολίτευση ας ακούσει τις φωνές των φίλων της” ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης .

Το παράδειγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός

«Η φοίτηση δεν είναι μία μηχανή απονομής πτυχίων χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας» και συνέχισε «Μια κοπέλα 18 χρονών από την Αθήνα περνά στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών Ξάνθης. Εκεί μαθαίνει ότι το πανεπιστήμιο έχει κοινό πρόγραμμα με τμήμα παραγωγής και διοίκησης. Στο 3ο ‘ετος γράφεται εσωτερικό Erasmus και παρακολουθεί μαθήματα στο ΑΕΙ Κέρκυρας. Επιστρέφει και παίρνει πτυχίο της. Το πανεπιστήμιο της συνεργάζεται με γαλλικό ΑΕΙ και αποφασίζει να συνεχίσει μεταπτυχιακό Παρίσι. Και μετά 3ετές διδακτορικό και μισθοδοτείται. Καταθέτει το βιογραφικό της και στα 26 χρόνια προσλαμβάνεται σε επιχείρηση Ελλάδα γιατί είναι περιζήτητο στέλεχος.

Σας διηγήθηκα παράδειγμα μιας ιστορίας που δεν έχει συμβεί ακόμα όμως το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα φιλοδοξεί να το κάνει εικόνα τα επόμενα χρόνια. Και στην θέση της κοπέλας να είναι χιλιάδες νέοι που θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των νέων πανεπιστημίων, των νέων οριζόντων. Απόκτηση γνώσης και βελτίωση πιθανότητας καλής επαγγελματικής αποκατάστασης σε αρμονία με ανάγκες αγοράς” ανέφερε.

Τι δήλωσε για το βίντεο Βερναρδάκη

“Δεν είναι εδώ ο κ.Τσίπρας γιατί θα έπρεπε να τοποθετηθεί για τις απίστευτες αθλιότητες του κ.Βερναρδάκη. Θα έρθει όμως, δεν μπορεί να μην έρθει. Και είμαι περίεργος αν θα ζητήσει ο ίδιος μία προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας . Ο Βερναρδακισμός είναι ένας πολακισμός, ένας συριζαϊκός φαρισαϊσμός” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments